Gazete Vatan Logo

Quatman Ailesi'ne, Papa'dan ikinci kez madalya

Selçuk'taki Saint Jean, Şirince Köyü'ndeki Vaftizci Yahya, Efes'teki Meryem Kiliseleri ile Meryemana Evi'nin onarımına finansörlük yapan Amerika'da yaşayan Quatman Ailesi, hizmetlerinden dolayı Papa'dan ikinci kez madalya almanın onurunu yaşadı

Şu anda 90 yaşında olan Amerikalı işadamı George Joseph Quatman, 1955 yılında Efes'i ziyarete geldiğinde Meryemana Evi'ni de ziyaret edip virane halde olduğunu görünce harekete geçti. Quatman, 1956 yılında, Amerikan Efes Derneği'ni (The Amerikan Society of Ephesus) kurdu. Dernek 1959 yılında Meryemana Evi'ni onarımını yaptırdı. Derneğe Hrıstiyanlar'ın desteği arttıkça, Meryemana Evi dışında, Efes'deki Saint Jean ve Şirince Köyü'ndeki Vaftizci Yahya Kiliseleri'nin de onarımını yaptırıldı.

Meryemana Evi'ne katkılarından dolayı George Joseph Quatman, 39 yıl önce Papa tarafından madalya ile onurlandırıldı. Dernek 47 yıldır hizmetlerine devam ederken; yaşlanan George Joseph Quatman, görevi oğlu George B. Quatman'a devretti.

Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye ziyaretine özel olarak davet edilen oğlu George B. Quatman ve torunu Wıllıam Quatman, önceki gün Meryemana Evi'nde yapılan ayinde Papa'yla tanışma şansına sahip oldu ve madalya ile ödüllendirildi.

Selçuk'a ikinci kez gelen oğul Quatman yapılan çalışmaları incelediğini ve çok beğendiğini söyledi. Quatman ailesi yaşadıkça Selçuk'taki bu tür çalışmalara destek vereceklerini belirten George B. Quatman, "Meryemana Evi'nde Hristiyanlar kadar Müslümanlar da dua ediyor. Burasını kutsal yer olarak tanımalarını görmekten çok mutlu oldum. Dinlerin amacı, insanları kaynaştırmak, barış içinde yaşamalarını sağlamak. Bunu da Türkiye'de çok iyi bir şekilde görüyoruz" diyerek, duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı