Gazete Vatan Logo

PYD kırmızı çizgiyi aştı

Türkiye'nin 'kırmızı çizgi' olarak tanımladığı Fırat'ın batısında tehlikeli bir oyun oynayan PYD, 2 botla Cerablus'a sızmaya çalıştı. Ancak karşısında TSK'yı buldu. Bombalanan botlar, silahlı teröristlerin mezarı oldu.

PYD kırmızı çizgiyi aştı

Suriye krizine çözüm bulma çabalarının hız kazandığı ortamda, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD ateşle oynadı. Türkiye'nin "kırmızı çizgi" olarak tanımladığı bölgede, Fırat Nehri'nin batısına geçmeye çalışan PYD militanları karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni buldu. PYD'li silahlı güçlerin bulunduğu iki bot, Fırat Nehri'ni geçmeye çalışırken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından tespit edildi. Botun silahlı olduğu ve Cerablus'a doğru sızma aşamasında olduğu belirlenince operasyon düğmesine basıldı. Havadan yapılan bombalamayla iki bottaki PYD militanları öldürüldü. Terör örgütü, Türkiye ile oyun oynanmayacağını böylece bir kez daha anlamış oldu.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP

"Fırat'ın batısı kırmızı çizgimiz" diyen Türkiye, Cerablus ve Azez arasındaki yaklaşık 110 kilometrelik alanı "güvenli bölge" olarak tanımlamıştı. Bu bölge Türkiye açısından stratejik öneme sahip. Öyle ki, PYD bölgeyi ele geçirirse, Türkiye'nin Halep'le ve ılımlı muhalefetle ile irtibatı kesilecek, araya terör örgütü PYD yerleşecek. Bu aynı zamanda Kuzey Irak'taki PKK'nın da bölgede rahat hareket etmesini, terör kamplarını Suriye'nin kuzeyine kadar taşımasını sağlayacak. Tüm bu nedenlerden dolayı Türkiye, kırmızı çizgideki kararlılığını operasyonla gösterdi.

Haberin Devamı

TEPKİMİZİ ÖLÇMEYE KALKTILAR

Türkiye'nin açık mesajlarına rağmen PYD'nin Fırat'ın batısına botla militan göndermeye çalışmasının iki nedeni olduğuna dikkat çekildi.

1- PYD militanları istihbari faaliyet için karşıya sızmaya çalıştı.

2- Türkiye'nin istihbarat ve havadan gözlem gücü test edildi.

SINIRI İZLEMEK İSTEDİ

Kısa süre önce Türk hava sahasına giren Rus yapımı bir insansız hava aracı vurularak düşürülmüştü. Bu İHA'nın kime ait olduğu belirlenemezken, istihbarat kaynakları bunun PYD tarafından kullanıldığına dair Ankara'ya bilgiler ulaştırmıştı. (Takvim)