Gazete Vatan Logo

PYD güçleri ilk defa kent merkezine girdi

PYD güçleri ilk defa kent merkezine  girdi

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinin etrafında Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin DAEŞ'le çatışmaları sürüyor. Yaklaşık iki aydır ilçeyi kuşatma altında tutan SAK güçleri ilk defa kent merkezine girdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ilçenin batısındaki Sebi Bahrat kavşağı ile Rabta caddesi ve Aksa Camii'ni ele geçiren SAK güçleri, Halep Yolu semtini kuşattı, güneyde ise Havazne semtinin kontrolünü aldı.

Şu ana kadarki çatışmalarda 400'e yakın SAK, 150 kadar da DAEŞ mensubu öldü. ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon uçaklarının dün ilçenin kuzeyindeki Tuhar köyüne düzenlediği saldırının ardından çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 450'yi geçtiği belirtiliyor.

Bölgede görev yapan aktivistler, sosyal medyada 'Münbiç Katlediliyor' etiketiyle uluslararası kuruluşları duruma müdahale etmeye çağırdı.

Öte yandan, kuşatma altındaki insani durumun gün geçtikçe daha da kötüleştiği, ilçeye giden tüm yolların kapalı olması sebebiyle gıda ve ilacı sıkıntısının çok daha ciddi boyutlara ulaştığı, ilaç yetersizliği sebebiyle hastaların hayatlarını kaybettiği belirtiliyor. İlçede suların kesik olması sebebiyle halk, kuyulardan çektikleri, sağlıksız suları kullanmak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı