Gazete Vatan Logo

PYD fiyaskosu!

PYD fiyaskosu!

Rakka ile Menbiç’te kara gücü olarak kullanılan PYD tam bir fiyaskoya dönüştü. Örgüt, IŞİD’e karşı gerilerken; bölgeden Irak’a kaçışlar başladı.

Başta ABD olmak üzere, Rusya ve bazı NATO ülkelerinden askeri destek alan terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Rakka ve Menbiç operasyonlarında terör örgütü IŞİD’e karşı yenilgiler almaya başladı. En son, Menbiç yakınlarında IŞİD’li teröristler DSG güçkerine bağlı Menbiç Askeri Meclisi üyelerine karşı ani taarruz başlattı, en az 28 Askeri Meclis üyesini öldürerek kentin güneyinde üç köyü geri aldı. Suriye’de Kürt liderleriyle görüşmeler yapan Hak-Par kurucusu İbrahim Güçlü, PYD projesinin askeri ve demokrasi fiyaskosu ile sonuçlandığını, çözülme sürecine girdiğini söyledi.

BARZANİ’YE KAÇIŞ

Kuzey Suriye’de PYD safında savaşan Kürtlerin, Kuzey Irak’taki Barzani yönetimine sığınmaya ya da Türkiye’ye kaçmaya başladığına dikkat çeken İbrahim Güçlü, “PYD içinde savaşan Kürtler tepkili. Suriyeli Kürtler, geçici bir süre PYD tarafından aldatılsalar bile, artık, örgütün zulüm ve işkencelerine karşı hareket etmeye başladılar” şeklinde konuştu. İbrahim Güçlü, ABD’nin “PYD’yi kara gücü” olarak meşrulaştırma çabalarının da fiyasko ile bitmek üzere olduğunu kaydetti ve IŞİD’in değil temizlenmek hatta son günlerde ‘ilerlemeye’ başladığını belirtti. PYD egemenliğine geçen bölgelerin bölgedeki Kürt halkı için eziyete dönüştüğünü belirten İbrahim Güçlü, şunları söyledi:

Haberin Devamı

150 KÜRT TÜRKİYE'YE KAÇTI

“PYD’nin Kürtler için ne yaptığına bakalım? Rojova’yı mı korumuş yoksa Kürtler için yeni zindan mı kurmuşlar görelim. PKK ve PYD, kendileri için yeni bir sistem kuruyor. Kürtler, mazlum bir millet olarak nerede ve nasıl mücadele edeceklerini bilmeli”. Geçen hafta, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 150 kadar Suriyeli Kürdün bölgede PYD’nin kurduğu baskı ortamı nedeniyle Türkiye’ye kaçtıklarını belirtmişti.

SDG KONTROLÜNDEN SİVİLLER KAÇIRILDI

Suriye’de terör örgütü DAEŞ’e karşı ABD tarafından kara gücü olarak kullanılan terör örgütü PYD’nin gün geçtikçe ‘başarısızlıkları’nı daha net gösterecek gelişmeler yaşanıyor. PYD koruyamayınca; IŞİD, kuşatma altına alındı denilen Münbiç, Bab, Cerablus ve Ezaz bölgelerinden 16 Haziran’dan bu yana yaklaşık 800 sivil Kürt’ü kaçırdı. Kaçırılanlar arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtiliyor. Örgüte direnç gösteren 7 kişi de öldürüldü. Demokrat Suriye Meclisi (MSD) eş başkanı İlham Ehmed, sivillerin kaçırılmasının bir insanlık suçu olduğunu söyledi ve BM ile uluslararası kamuoyunun saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı