Gazete Vatan Logo

PYBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu! (Bursluluk sınavı sonuçları)

PYBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenirken, konuyla ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği bursluluk sınavı sonuçları için tarih verildi. İşte PYBS sonuçlarına ilişkin o bilgiler...

PYBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu! (Bursluluk sınavı sonuçları)

Merakla beklenen PYBS sonuçları yarın açıklanacak. Bursluluk sınavı sonuçları yarın meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Haziran'da 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurdu. Yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavının sonuçları 18 Temmuz'da MEB resmi sitesinde yayınlanacak.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB bursluluk sınavı sonuçlarını 18 Temmuz'da açıklayacak. Sonuçlar "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden öğrenilebilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Haberin Devamı