Gazete Vatan Logo

PYBS başvuruları uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama doğrultusunda Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru süresi 8 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2015 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nın (PYBS) başvuru süresinin, 8 Mayıs 2015 Cuma saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

Süre uzatma kararının, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları nedeniyle oluşan talepler doğrultusunda alındığı belirtildi.

PYBS'ye 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri başvurabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI
a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.
c. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.
d. Ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmak.
e. Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2014 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2015 Malî Yılı için tespit edilen 7.050,00 TL (yedibinelli TL)’yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecektir.)
f. Bursluluk başvurusu için;
*Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile imam-hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.
*Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.
g. Parasız yatılılık başvurusu için;
*Ortaöğretim kurumlarında sınavsız kayıtları yapılan ve öğrenimlerine devam eden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.
*Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11’inci sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda aynı sınıf seviyesinde öğrenim gördüğü meslek alanı/dalı bulunmak.
*Meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.(Bu öğrencilerin dışındaki öğrenciler parasız yatılılık için başvuru yapamayacaklardır.)

Haberin Devamı