Gazete Vatan Logo

PwC Türkiye’de 236 yeni mezun işe başladı

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC Türkiye’ye, okullarından yeni mezun olan 236 kişinin katılımıyla çalışan sayısı 1250’ye yükseldi. PwC Türkiye tarafından yapılan açıklamada, her yıl yeni mezunlara iş olanağı sunan şirketin, Türkiye’deki 30. yılında ülkenin prestijli üniversitelerinden 236 genci işe aldığı, bu kişilerin 3 binin üzerinde başvuru arasından özenle seçildiği belirtildi. Aday başvurularından 1000’i ile yapılan mülakatlar sonunda belirlenen 236 gencin, kariyerlerine 3 hafta sürecek bir eğitimle başlayacağı, teorik ve pratik bilgilerin bir arada sunulacağı bu başlangıç eğitiminin yanı sıra küresel kaynaklar ve diğer eğitim kaynaklarından faydalanarak geniş bir yelpazeye yayılmış eğitim programlarından yararlanacakları kaydedilen açıklamada, gençlerin, takım çalışmasıyla uluslararası deneyim kazanacakları bildirildi.

VOB, elektrik sözleşmeleriyle tüketiciyi aydınlatacak

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) elektrik piyasasının büyük oyuncularını aynı çatı altında toplamak için artık gün sayıyor. 26 Eylül’den itibaren sözleşmelerin piyasada işlem görmeye başlayacağını anlatan VOB Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, “İlk etapta yıllık 10 milyar liralık bir piyasanın oluşmasını bekliyoruz. Ancak kısa zamanda bu rakamın artacağını düşünüyoruz” dedi. Dönmez, anlık veri olarak paylaşılacak fiyat bilgilerinin nihai tüketicilere de büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekerek, “Bu sayede son kullanıcıları dağıtım şirketlerinin elektriği toptan piyasadan kaç paraya aldığını ve yüzde kaç karla kendisine sattığını görme fırsatı bulacak. Bu da piyasada ciddi bir fiyat şeffaflaşması sağlayacak” diye konuştu.

VOB sayesinde alıcı ve satıcıların fiyat riskini yönetme, gelecekte oluşacak elektrik fiyatlarını bugünden görebilme gibi önemli avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Dönmez, “Yayınlayacağımız veriler enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen gruplar açısından da önemli bir gösterge olacaktır” şeklinde konuştu.

Şekerbank’tan Ahilik Haftası’na özel kredi

Şekerbank, Ahilik Haftası’na özel kampanyasını bu sene de uygulayarak esnafa finansal destek sağlıyor. Esnaf Bayramı olarak bilinen ve bu yıl 19 24 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Haftası’na özel Şekerbank, “Esnaf Bayramında, Şekerbank Yanınızda” sloganı ile esnaf ve sanatkarların 10 bin TL’ye kadar olan finansman ihtiyaçlarını karşılıyor. Şekerbank, 3 ay taksit ertelemeli, 24 ay vadeli, 10 bin TL nakit kredi için aylık yüzde 1.25 faiz uyguluyor. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyadan tüm esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek. Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, “Ahilik değerlerini günümüze taşıyan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza Banka olarak çok özel koşullarda finansman desteği sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı