Gazete Vatan Logo

PVC’nin komutanı oldu!

Oyak grubu, Avusturya merkezli pvc devi Chemson AG’yi satın aldı

Geçen yıl sonunda PVC ürün alanında faaliyet gösteren Akdeniz Kimya’yı alan Oyak Grubu, bu kez yine aynı sektörde Avusturyalı Chemson AG’yi satın aldı. Oyak, plastik sektörüne ham madde sağlamada dünya devi oldu.

Oyak Grubu, PVC bazlı pencere ve yapı profilleri, boru, enjeksiyon ürünleri, kablo izolasyon ve yumuşak yüzey kaplamaları imalatında kullanılan polimer katkı maddeleri üreten Avusturya merkezli Chemson AG’nin hisselerinin tamamını aldı. Geçen yıl sonunda aynı alanda faaliyet gösteren Akdeniz Kimya’yı satın alan Oyak Grubu, bu satın almayla PVC stabilizatörleri alanında dünya liderliği koltuğuna oturdu.

Oyak’tan yapılan açıklamada, grubun Akdeniz Kimya’yı da satın aldığı hatırlatılarak, “Oyak, Akdeniz Kimya ve Chemson AG şirketleri ile polimer katkı maddeleri arasında önemli bir yer tutan ve PVC mamul üretiminde vazgeçilmez unsur olan PVC stabilizatörleri alanında dünya lideri konumuna ulaşmıştır” denildi. Satın alma bedeli ise açıklanmadı.

35 bin kişi çalışıyor

Oyak, halen otomotiv, demir çelik, çimento, enerji başta olmak üzere elindeki sanayi portföyü ve hizmet şirketleri ile 35 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Oyak’ın geçen yıl sonunda satın aldığı Akdeniz Kimya’nın ürettiği kimyasallar, PVC bazlı sert pencere ve yapı profilleri, boru, enjeksiyon ürünleri, kablo izolasyon, yüzey kaplama, suni deri, ayakkabı tabanı gibi ürünlerin katkı maddesi olarak kullanılıyor.

Avusturya’nın PVC devi

Chemson AG, Avusturya’nın en büyük PVC üreticileri arasında yer alıyor. 257 çalışanı bulunan Chemson’un yıllık cirosu 200 milyon euro civarında. Şirket 1986 yılında Chemetall ve Cookson şirketlerinin birleşmesiyle kurulmuş. Avusturya’daki tesislerine ilaveten İngiltere, ABD, Brezilya, Çin ve Avustralya’da üretim tesisleri bulunan Chemson AG’nin Almanya, Hollanda ve Singapur’da satış ofisleri bulunuyor.

Genel Müdürlüğü’nü Coşkun Ulusoy’un yürüttüğü Oyak Grubu, kimya sektöründe satın almalarla büyümeye devam ediyor.

Haberin Devamı