Gazete Vatan Logo

Putin: İstihbarat servisleri işbirliğini artırmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, teröre karşı etkin mücadele için tüm uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi gerektiğini söyledi.

Putin: İstihbarat servisleri işbirliğini artırmalı

St. Petersburg'da düzenlenen 15. İstihbarat Servisi ve Güvenlik Kuruluşu Yöneticileri Toplantısı'na mesaj gönderen Putin, terörle mücadele başarılı olunması için uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi ve istihbarat servislerinin işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov tarafından okunan mesajda Putin, "Günümüzde terör daha önce benzeri görülmemiş boyutlara ulaştı ve tüm uygarlığı tehdit etmeye başladı. Bu tehdide karşı uluslararası toplum kararlı ve güçlü eylemler gerçekleştirmeli. Burada istihbarat servislerine ve güvenlik kuruluşlarına büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

FSB: 220'DEN FAZLA POTANSİYEL CANLI BOMBA KONTROL ALTINDA

Öte yandan Bortnikov, 220'den fazla potansiyel canlı bombayı kontrol altında tuttuklarını ifade etti.

Putin'in mesajını okuduktan sonra bir konuşma yapan Bortnikov, "Rusya'da 220'den fazla potansiyeli cihatçı kontrol altında tutuluyor. FSB uzmanları, canlı bomba saldırıları hazırlığı yapan kişilerin açığa çıkarılması için sistematik çalışma yürütüyor" dedi.

'260'DAN FAZLA KİŞİ HAKKINDA ULUSLARARASI ARAMA KARARI ÇIKARILDI'

Haberin Devamı

Bortnikov, Rus güvenlik kuruluşlarının Rusya ve diğer ülkelerde saldırı hazırlığı yapan 260'dan fazla kişi hakkında uluslararası arama kararı çıkarttığını açıkladı.

'BAZI ÖRGÜTLER KUZEY KAFKASYA'DA YENİDEN FAAL OLMAYI PLANLIYOR'

Öte yandan Bortnikov, FSB'nin Kuzey Kafkasya'da büyük oranda etkisiz hale getirdiği bazı terör örgütlerinin bölgede yeniden faal olmaya çalıştığını belirtti.

FSB'nin operasyonları sonucunda Ortadoğu'daki ülkelere kaçan örgüt liderlerinin bazı 'sıcak noktalar'dan dönüp Kuzey Kafkasya'daki terör faaliyetlerine yeniden ivme kazanmayı planladığına dair resmi olarak teyit edilmiş bilgilere sahip olduklarını söyleyen Bortnikov, şöyle devam etti:

'UYUYAN HÜCRELER DÖNEN TERÖRİSTLERLE YENİDEN CANLANACAK'

"Sıcak noktalardaki teröristlerin ülkelerine dönem planı, Rusya ve birçok ülke için en ciddi sorunlar arasında. IŞİD, El Nusra Cephesi ve El Kaide tarafından sıcak noktaların dışında kurulan 'uyuyan hücreler' militanların gelişiyle yeniden faaliyete geçecek. İstihbarat servisleri sıcak noktalardan ayrılan kişilerle ilgili bilgi değişimi yapmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı