Gazete Vatan Logo

Putin için 50 bin euro rüşvet!

Fransa İçişleri Bakanı Brune Le Roux'nun, kızlarıyla ilgili yolsuzluk iddiası üzerine istifa ettiği gün, gündemi sarsacak yeni bir iddia ortaya atıldı

Putin için 50 bin euro rüşvet!

Fransa İçişleri Bakanı Brune Le Roux'nun, kızlarıyla ilgili yolsuzluk iddiası üzerine istifa ettiği gün, gündemi sarsacak yeni bir iddia ortaya atıldı: "Fransız Cumhurbaşkanı adayı Francois Fillon, Lübnanlı bir milyarderin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini ayarlamak için 50 bin euro rüşvet aldı."

Haberi Fransız gazetesi Le Canard enchaîné yayınladı. Daha önce Fransız bir milyarderin verdiği 50 bin euroluk borcu bildirmediği için yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya olan, eşine “yapmadığı devlet işi karşılığı maaş bağladığı” haberleriyle prestiji sarsılan Fillion’un bu son iddiayla durumunun daha da zorlaşması bekleniyor.

Medyaya yansıyan son haberde eski Fransa Başbakanı Fillion’un 2015 yılında Lübnanlı milyarder işadamı Fouad Makhzoumi Putin ve Total CEO'su Patrick Pouyanné ile görüşmesini ayarlamak için 50 bin euro rüşvet aldığı iddia edildi. Putin-Makzhoumi görüşmesinin St. Petersburg’daki Dünya Ekonomik Forumu sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Brune Le Roux, kızlarıyla ilgili yolsuzluk iddiası üzerine salı günü istifa etmişti. Le Roux’un kızlarını daha ergenken parlamento çalışanı gibi gösterip kamu bütçesinden maaş ödettiği öne sürülmüştü. Hakkında soruşturma açılan Le Roux, hükümetin etkilenmemesi adına istifa ettiğini açıkladı. Ancak Le Roux, kızlarının yaz aylarında parlamentoda çalıştığını savunuyor. İddia ise Le Roux’un kızlarının 55 bin avro para kazandığı yönünde.

Haberin Devamı