Gazete Vatan Logo

Putin'i korumak için yeni yasa!

Rusya’da da devlet başkanını "yasal koruma" altına alacak, "hakaret" olarak nitelenecek eleştirileri cezalandıracak yeni bir yasa tasarısı gündeme getiriliyor.

Putin'i korumak için yeni yasa!

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, farklı ülkelerden örnek vererek, “devlet başkanına hakaretin” suç sayılmasını teklif etti. Bazı hukukçulardan tepki geldi.

Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre, Duma Başkanı Volodin, “başkana hakaretin” suç sayılması gerektiğini söyleyerek, “Uluslararası deneyim gösteriyor ki, bu tür yasalar sadece gerekli değil, her yerde uygulanıyor” dedi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde “İnnopolis” Üniversitesi’nde öğrencilerden gelen talep üzerine konuyu değerlendiren Volodin, “Haklısınız, devlet başkanını korumak gerekiyor. Bütün ülkeler bunu yapıyor. Sadece Rusya’da bu konuda yasal düzenleme yok. Rusya demokratik, açık bir ülke. İstediklerini söylüyorlar ve yazıyorlar. Bu, bizim kültürümüzün ayrılmaz bir parçası” diye konuştu.

Almanya’da cumhurbaşkanına hakaret eden kişilerin beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabildiklerini belirten Volodin, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerde de benzer yasalar olduğuna işaret etti.

Teklife karşı çıkan bazı hukukçular ise, Rusya’da bugün devlet başkanının haklarının yasalarla yeteri kadar güvence altına alındığını, bu konuda ayrı bir yasa çıkarılmasının gereksiz olduğunu savundu.

Haberin Devamı