Gazete Vatan Logo

Putin Erdoğan'a ne önerdi?

Erdoğan ile Putin arasında "en acı" zirve

Putin Erdoğan'a ne önerdi?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısı için Türkiye'ye geldi. Putin'in ziyareti, Suriye'deki çatışmaların doruğa ulaştığı şu günlerde kritik önem taşıyor. Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot savunma sistemleri ile Suriye'de yaşananlar masada olacak. Erdoğan ile Putin'in görüşmesinde ilk konu "Putin'in bel ağrıları"ydı. Putin bel ağrıları yüzünden oturmakta zorluk çekerken Başbakan Erdoğan Putin'e yardım etti. Putin, Ekim ayı başından beri Türkiye dahil yurtdışı gezilerini rahatsızlığı nedeniyle ertelemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul’a geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’i taşıyan özel uçak, saat 13.15’te Atatürk Havalimanı’na indi. Putin’i karşılamak için Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski, uçağa geçti.

Putin, Devlet Konukevi’ne yakın bir yere park edilişinden yaklaşık 10 dakika sonra Ivanovski ve diğer Rus yetkililerin ardından uçaktan tek başına indi.

Putin Erdoğana ne önerdi

Rusya Devlet Başkanı Putin’i, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde, kırmızı halı üzerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer karşıladı.
Putin Erdoğana ne önerdi

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan ve selamlaşan Putin, apronda bekleyen gazetecilere de el salladı.

Putin daha sonra apronda hazır bekletilen limuzine binerek, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı.

Bu arada, ziyareti sırasında Putin’e eşlik edecek Rus iş adamlarını taşıyan uçak da yaklaşık bir saat önce İstanbul’a geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in akşam saatlerinde İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.

Putin Erdoğana ne önerdi

KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI

Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı.

Putin, görüşmenin gerçekleşeceği Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne saat 13.45’te geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ofisin girişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşıladı. Putin ve Erdoğan, daha sonra görüşmenin gerçekleştirileceği salona geçti.

Erdoğan ile Putin görüşmesine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Putin’in Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov da katılıyor.

PUTİN ERDOĞAN'A SPOR YAPMAYI ÖNERDİ

Putin ve Erdoğan, daha sonra görüşmenin gerçekleştirileceği salona geçti. İki lider el sıkıştıktan sonra koltuklarını oturdu. Erdoğan ile Putin’in görüşmesinde ilk konu "Putin’in bel ağrıları"ydı. Putin’in Erdoğan’a spor yapmayı önerdiği duyuldu.

DAVUTOĞLU-LAVROV GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan ve Putin arasında yapılacak görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya geldi.

Bu çerçevede Devlet Konukevi ve çevresinde, sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Özel harekat polisleri ve emniyet görevlileri, konukevi çevresinde kontrollerini sürdürürken, çevredeki yüksek binalarda keskin nişancılar görev yapıyor.

Putin'in güvenlik gerekçesiyle hangi güzergahı kullanacağı belli olmazken, muhtemel güzergahlarda da önlemler alındı.

Cumhurbaşkanlığı bomba imha ekibi görevlileri, konukevi etrafında kapsamlı bir araştırma yaptı. Dedektör köpek 'Ateş' de bu aramalara katıldı. 'Ateş', aldığı komutlara harfiyen uyarak hem basın araçlarını hem de çevredeki yeşil alanları aradı. Dedektör köpek tarafından araçların motor bölümlerinin içinin bile arandığı görüldü.

Konukevi önünde Devlet Başkanı Putin'in havalimanından Başbakanlık Ofisi'ne geçerken kullanması için bir limuzin hazır bekletiliyor

Bu arada, Devlet Konukevi'nin önündeki göndere Türk bayrağı ile birlikte Rusya bayrağı çekildi.

ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin’in yapacağı görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan ve Putin, Türkiye-Rusya 3. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılacak. Erdoğan ile Putin, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

3 ÇERKES GÖZALTINA ALINDI

Çerkes Hakları İnisiyatifi adlı bir grup Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in gelişi öncesi Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi önünde eylem yaptı. Başbakan Erdoğan ofisteyken yapılan eylem sırasında "Katil Putin" şeklinde slogan atan 3 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı