Gazete Vatan Logo

Putin'den Ukrayna'ya flaş çağrı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusuna ülkenin doğusundaki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.

Putin'den Ukrayna'ya flaş çağrı!

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Normandiya Dörtlüsü grubunun diğer üyeleri olan Fransa, Almanya ve Ukrayna'nın liderleriyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde Ukrayna'nın doğusundaki krizin siyasal çözümünü ele alan liderler, 'tarafların bölgedeki ateşkese uymasının önemini vurguladı.'

'KİEV'İN DONETSK VE LUGANSK'LA DİYALOĞU KİLİT ÖNEMDE'

Putin de Kiev'e bağlı Ukraynalı silahlı gruplara ülkenin doğusundaki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını bir an önce durdurması çağrısında bulundu. Ayrıca Putin, Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmesi için Kiev'in, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk'la doğrudan diyaloga geçmesinin 'kilit önemde olduğunu' belirtti.

LİDERLERE TEKLİF PAKETİ SUNULDU

Bu arada Normandiya Dörtlüsü grubunun liderlerine Donetsk ve Lugansk'ın da onay verdiği bir teklif paketi sunulduğu da kaydedildi. Bu paketin yerel seçimler, Donetsk ve Lugansk'a verilecek özel statü, af yasası ve adem-i merkeziyetçilikle ilgili olduğu bilgisi verildi.

Normandiya dörtlüsü liderlerinin Ukrayna'nın doğusuyla ilgili insani ve ekonomik sorunları da ele aldığı belirtilen toplantıda, Suriye krizine de değinildi.

Haberin Devamı