Gazete Vatan Logo

Son dakika... Putin açıkladı: Türkiye'ye dolarla satmadık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Arjantin'deki G20 zirvesinde Trump ile görüşeceğimizi umuyorum" dedi. Putin ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Türkiye'ye yapılacak S-400 alım satım ile sevkiyatının ABD doları harici adımlarla yapılacağını belirtti.

Son dakika... Putin açıkladı: Türkiye'ye dolarla satmadık

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin ardından Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini duyurmuştu.

KARADENİZ'DE YAŞANAN GERİLİM

Karadeniz'de Ukrayna ile yaşanan krize de değinen Putin, yaşanan olaydan Ukrayna'yı sorumlu tuttu ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun oyunu artırmak için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Putin yaşanan gerilimi hudut olayı olarak niteledi ve Ukrayna'nın sıkıyönetim kararını abartılı bir adım olarak değerlendirdi. Putin, bahsi geçen suların daima Rusya'ya ait olduğunu belirtti.

TÜRKİYE İLE S-400 ANLAŞMASI

Putin, Türkiye'ye yapılacak S-400 alım satım ile sevkiyatının ABD doları harici adımlarla yapılacağını belirtti.

Her iki tarafı da dinleyen ve gerilime ilişkin endişelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı kaydedildi.