Gazete Vatan Logo

Putin'den sürpriz ziyaret!

Sosyalist başkan Francois Hollande Rusya'yı "Halep'i bombalayarak savaş suçu işlemekle" suçladığı için yedi ay önce Paris'e ziyaretini son anda iptal eden Putin, bu kez pek çok dünya liderinden önde davranarak Fransa'ya sürpriz bir ziyarette bulunacak.

Putin'den sürpriz ziyaret!

Putin'in, bir hafta önce göreve başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ı 29 Mayıs'ta Paris'te ziyaret edeceği açıklandı.

Sputnik'in aktardığı, Kremlin'den yayımlanan yazılı açıklamaya göre Putin ve Macron, görüşmede Rusya-Fransa ilişkilerinin yanı sıra terörle mücadele gibi uluslararası meseleleri de ele alacak. İki liderin gündeminde, Suriye ve Ukrayna'da süren krizlerin çözümün yönelik çabalar da yer alacak.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Putin ve Macron, ünlü Versailles Sarayı'nda görüşecek. Putin'in ziyareti, Versailles'da Rus Çar 1. Petro'nun 1717'deki Fransa ziyaretiyle ilgili bir serginin açılışına denk gelecek.

Versailles'daki görüşme, 7 Mayıs'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanan Macron'un 14 Mayıs'ta göreve gelmesinin ardından Putin ile gerçekleştirdiği ilk görüşme olacak