Gazete Vatan Logo

Liderlerden taziye mesajları

Liderlerden taziye mesajları

Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da yaşanan terör olayları nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada Merkel mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Saygıdeğer Başbakan, sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerini büyük bir üzüntü ve dehşet ile öğrendim. Bu vesileyle en samimi duygularla taziyelerimi belirtmek isterim. Bu terör saldırıları doğrudan sivil haklar, demokrasi ve barışı hedefleyen korkakça bir davranıştır. Kurbanların çoğu şiddete karşı yapılan bir miting için bir araya gelen gelmek isteyen kişilerdi. Bu kişilere saldırı, doğrudan toplumsal dayanışmayı hedef almaktadır. Yıldırma ve korku yayma çabasıdır. Ben, Türk Hükümeti ve milletinin birlik olacağından ve teröre karşı gereken demokratik cevabı vereceğinden eminim. Alman halkının duygu ve düşünceleriyle bu zor anlarınızda sizlerin yanında olduğunu belirtmek isterim. Lütfen taziye dileklerimi kurbanların yakınlarına da iletin. Yaralılara acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN MESAJ
ABD Ankara Büyükelçiliği: Ankara'daki saldırıyı kuvvetle kınıyoruz, birlik içinde teröre karşı durmalıyız
ABD Ankara Büyükelçiliği, Ankara'daki tren garı kavşağında meydana gelen ve 30 kişinin öldüğü patlama hakkında açıklama yaptı. Büyükelçilik, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak "Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız" dedi
HOLLANDE VE ALİYEV'DEN TAZİYE
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmelerinde, Ankara'daki terör saldırısı dolayısıyla taziye dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hollande ve Aliyev, Ankara'da birçok insanın hayatını kaybetmesine ve birçok insanın yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, taziyelerini bildirdi.
Her iki lider de menfur saldırının kendilerini de derinden üzdüğünü, bu acılı günde Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Aliyev'in, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunduğunu da belirtti.
MEDVEDEV'DEN AÇIKLAMA
Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Ankara'da düzenlenen patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Medvedev, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği telgrafta, "Bu terör olayının hiçbir açıklaması olamaz. Patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletmenizi dileriz. Yaralanan tüm vatandaşların bir an önce iyileşmelerini diliyoruz" ifadesi yer aldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baş sağlığı dileklerini ilettiği telgrafta terörle mücadelede Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
İTALYA CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’a bir taziye mesajı gönderdi.
İtalya Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesine konan bilgiye göre Mattarella, “Ankara’da bu sabah, barış için gösteri yapan masum sivillere karşı düzenlenen alçakça saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim” ifadelerini kullanarak, kalleşçe ve kınanması gereken bu saldırıyı, güçlü bir şekilde kınadığını belirtti.
Mattarella, barbarca kıyım yapılan bu olayın, terör belasına karşı birlik içinde mücadele etmenin aciliyetini ortaya koyduğunun da altını çizdi.
Mattarella mesajına, “Sayın Cumhurbaşkanı, bu büyük acı anında, İtalyanların ve İtalya’nın, dost ve müttefik ülkeye, Size, kurbanların ailelerine ve dost Türk halkına olan samimi yakınlığını ifade etmek isterim” şeklinde devam etti.
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ise, mikroblog sitesi Twitter’dan paylaştığı iletide, “#Ankara. Barış ve demokrasiyi yok etmek isteyen terörizme karşı Türkiye’nin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı