Gazete Vatan Logo

Putin'den ABD'ye şok suçlama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'da yapılacak başkanlık seçimlerinde problemler yaratmaya çalıştığını açıkladı.

Putin'den ABD'ye şok suçlama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doping kullanmakla suçlanan Rus sporcuların haklarının sivil mahkemelerde savunulması gerektiğini söyledi.
Rusya'nın Çelyabinsk kentindeki bir kompresör fabrikasındaki işçilerle bir araya gelen Putin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na katılan 4 Rus kayakçıyı gelecekte yapılacak Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye etmesini ve ikisinin madalyalarını geri almasını değerlendirdi.
Tüm özel yargı sistemlerinin artık yetersiz olduğunu düşündüğünü kaydeden Putin, sivil mahkemelere başvurulması ve doping kullanmakla suçlanan Rus sporcuların haklarının bu mahkemelerde savunulması gerektiğini vurguladı.
Bununla birlikte Putin, Rusya yönetimine yöneltilen ve Rus sporcuların doping kullanımını desteklediğiyle ilgili suçlamaları da Mart 2018'de Rusya'da yapılacak devlet başkanlığı seçimleriyle ilişkilendirdi.
Rusya'da hiçbir zaman devlet destekli doping mekanizması bulunmadığının altını çizen Rus lider, Washington'ın Moskova'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yanıt olarak Rusya'daki seçimlerle ilgili sorun yaratmak istediğinin altını çizdi.
Putin şöyle konuştu: "Olimpiyatlar şubatta başlayacak. Peki seçimler ne zaman? Martta. Tüm bunların, bazılarının istediği gibi, sporseverler ve sportmenler için rahatsızlık verici bir durum yaratılması için yapıldığına dair derin şüpheler var. Zira günümüzde IOC da dahil olmak üzere uluslararası spor kuruluşları, sponsorlara, yayın haklarını alan televizyon şirketlerine ve reklam verenlere büyük ölçüde bağımlı durumda. Hatta yayın hakları için ödeme yapan büyük şirketler, ana sponsorlar, ana reklam verenler ABD'de ve haliyle kontrol paketi de ABD'de. Dolayısıyla Washington, Moskova'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yanıt olarak Rusya'daki seçimler sırasında sorun yaratmak istiyor."
'ABD, OLİMPİYAT HAREKETİNİN RUHUNA ZARAR VERİYOR'
ABD'nin tutumunun çok kötü olduğuna ve olimpiyat hareketinin ruhuna zarar verdiğine dikkat çeken Putin, "Kültür gibi spor da siyasetin dışında tutulmalı. Zira spor, ülkeler arasındaki ilişkileri bozmaz, insanlar arasında köprüler inşa eder" ifadelerini kullandı.
'RUSYA'DAKİ DOPİNG VAKALARINI ARAŞTIRIYORUZ'
Öte yandan Putin, doping vakalarının birçok ülkede olduğu gibi Rusya'ya da meydana geldiğinin ve bunları araştırdıklarının altını çizdi.
'DOPİNG KULLANIMINA KARŞIYIZ'
Her türlü doping kullanımına karşı çıktıklarını da söyleyen Putin, "Rusya'da milyonlarca sporsever var ve biz de sporseverler olarak doping skandalıyla ilgili gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı