Gazete Vatan Logo

Putin'den 10 yıl sonra bir ilk!

Putin'den 10 yıl sonra bir ilk!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı, Enerji B., Taşımacılık B., Kültür ve Kalkınma B., Tarım B. ve Hükümet Sözcüsü eşliğinde bugün öğleden sonra Atina’yı ziyaret edecek. Putin’in yanında Gazprom ve Rosneft şirketlerinin müdürleriyle birçok işadamı olacak. Eleftherios Venizelos Havaalanında Rus ziyaretçileri Savunma Bakanı Panos Kammenos karşılayacak.

Vladimir Putin ilk önce Cumhurbaşkanlık Konağı’nda Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile, sonra da Maksimu Konağı’nda Başbakan Aleksis Çipras ile görüşecek. Onuruna düzenlenen iş yemeğinden sonra iki lider basın mensuplarına açıklamalarda bulunacaklar. Görüşmelerde iki tarafı ilgilendiren ekonomik konular ele alınacak ve anlaşmalar imzalanacak. 19.25’te Bizans Müzesi’ni ziyaret edecek olan Putin’e Çipras eşlik edecek.

Rus Cumhurbaşkanı geceyi Atina’nın güneyinde bulunan Kavuri Bölgesinde geçirecek, bu yüzden Perşembe sabahından beri bölge polis çemberine alındı. Aynı şekilde Cumartesi sabahı Aynaros’u ziyaret edeceğinden, bütün bölge polis denetimi altına alındı. Aynaros’ta yaklaşık beş saat kalması beklenen Putin, Ayios Panteleimon Rus Manastırı’nı da ziyaret ettikten sonra Selanik Makedonya Havaalanına doğru yola çıkacak ve 20.45’te Yunanistan’dan ayrılacak.

Haberin Devamı

Putin, Yunanistan’ı en son on sene önce ziyaret etmişti.