Gazete Vatan Logo

Son dakika... Tarihte bir ilk! Suudi Arabistan ile Rusya anlaştı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in Moskova'ya yaptığı ilk resmi ziyaretinin dönüm noktası niteliğinde bir gelişme olduğunu söyledi. Suudi Arabistan ile Rusya 1 milar dolarlık anlaşma imzaladı.

Son dakika... Tarihte bir ilk! Suudi Arabistan ile Rusya anlaştı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in Moskova'ya yaptığı ilk resmi ziyaretinin dönüm noktası niteliğinde bir gelişme olduğunu söyledi.

Kral Selman ile Moskova'da yaptıklarıgörüşmenin basına açık bölümünde konuşan Putin, "Bu, ikili ilişkiler tarihinde Suudi Arabistan Kralı'nın Rusya'ya yaptığı ilk ziyaret. Bu ziyaret, başlı başına dönüm niteliğinde bir gelişme. İlişkilerimiz son derece büyük bir tarihe sahip" dedi.

'SOVYETLER BİRLİĞİ, SUUDİ ARABİSTAN'I TANIYAN İLK ÜLKEYDİ'

Sovyetler Birliği'nin, Kral Selman'ın babası tarafından 1926 yılında kurulan Suudi Arabistan Krallığı'nı resmen tanıyan ilk ülke olduğunu anımsatan Putin, "Bugün burada sizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ziyaretiniz hükümetlerarası ilişkileri geliştirmek açısından önemli bir itici güç olacak" ifadelerini kullandı.

KRAL SELMAN: BARIŞ VE GÜVENLİK İÇİN MOSKOVA İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME NİYETİNDEYİZ

Putin'in ardından söz alan Kral Selman, Riyad'ın barış ve güvenlik için Moskova ile ilişkileri pekiştirme niyetinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM FONU

Rusya ile Suudi Arabistan, 1 milyar dolarlık yatırım fonu oluşturulması için anlaştı. Kremlin'de anlaşmanın imzaları atıldı.