Gazete Vatan Logo

Putin: Brexit'e Rusya sebep olmadı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Putin, İngilizlerin Brexit tercihinin 'anlaşılır' olduğunu belirtip, "Kimse daha zayıf ekonomileri beslemek istemez" dedi.

Putin: Brexit'e Rusya sebep olmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi için gittiği Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten ayrılmadan önce, Brexit kararına ilişkin soruları yanıtladı.

Putin, İngilizlerin verdiği AB'den ayrılma kararının 'anlaşılır' olduğunu belirtip, "Zira kimse daha zayıf ekonomileri beslemek istemez" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, 'ülkesinin AB'den ayrılmasının Rusya'nın çıkarına olacağı' yönündeki açıklamasının hiçbir dayanağı olmadığını da vurgulayan Putin, bunun İngilizleri etkilemek için yapılmış bir açıklama olduğunu belirtti.

'BREXIT'IN RUS EKONOMİSİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının hem Avrupa hem de Rusya için sonuçları olacağını söyleyen Putin, Brexit'in Rus ekonomisi üzerindeki etkilerini minimum düzeye çekmeye çalışacakları da kaydetti.

Putin ayrıca, İngiltere'nin ayrılması nedeniyle AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırım politikasında bir değişiklik olmasını da beklemediklerini kaydetti.

'BREXIT AVRUPA BÜROKRASİSİNE DUYULAN GÜVENSİZLİĞİN GÖSTERGESİ'

Haberin Devamı

Ayrıca Putin, İngiltere referandumunun sonuçlarının, göç ve güvenlik sorunlarının yanı sıra Avrupa bürokrasisinden duyulan memnuniyetsizliğin bir göstergesi olduğunu belirtti.