Gazete Vatan Logo

Putin açıkladı: 9 bin savaşçı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan güçlerin mevcudu ile ilgili önemli bir bilgiyi paylaştı. Putin, savaşçıların safında Rusya’dan giden 4 bin kişi olduğunu söyledi.

Putin açıkladı: 9 bin savaşçı...

Suriye'deki görevleri tamamlanan Rus donanmacılarla 23 Şubat Bayramı’ndan Kremlin Sarayı’ndan bir araya gelen Putin, “Maalesef Suriye topraklarında, eski SSCB cumhuriyetlerinden ve bizzat Rusya'dan büyük miktarda savaşçı toplandı. Bizdeki bilgilere göre binlerce kişi var. Genelkurmay ve istihbarat birimlerimizin verilerine göre Rusya’dan 4 bin, diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinden 5 bin kişi var” dedi.

Putin, mezhepsel ayrışmanın Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini, kendisinin de bundan endişe duyduğunu söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre, Suriye'deki görevleri tamamlanan Rus donanmacılarla bir araya gelen Putin, şöyle konuştu: "Suriye'nin, toprak bütünlüğünü korumak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Ancak herkesin aynı görüşte olmadığını görüyoruz. Mezhepsel ayrışmadan endişe duyuyorum. Bir mezhebin temsilcilerinin Suriye'nin belirli bölgelerinde, farklı grupların da ülkenin diğer kesimlerinde yoğunlaştığını görüyoruz."

Putin, mezhepsel ayrışmanın Suriye'de muhtemel olumsuz gelişmelerin habercisi olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Suriye'nin her zaman seküler ve farklı mezheplerin bir arada yaşadığı bir ülke olduğunu hatırlatan Putin, bu sorunun çözümünde dış müdahalenin olmamasına yönelik çaba sarfedilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

'SURİYE'DE MİLİTANLARI SİLAH ZORUYLA GÖRÜŞMELERE GETİRDİK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askerlerin Suriye'de bulunan uluslararası teröristlere ciddi darbe vurduğunu, böylelikle Suriye hükümeti ile muhalefet arasındaki görüşmeler için zemin oluşturduğunu söyledi.

Putin, "Siz uluslararası terör örgütlerine, merkezlerine, silah ve mühimmat depolarına, araçlarına ve altyapısına ciddi bir şekilde darbe vurdunuz. Şüphesiz ki bunun sayesinde Suriye Arap Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren terör örgütleri dahil olmak üzere uluslararası teröre karşı mücadele eden tüm aktörler, Suriye hükümeti ile silahlı muhalefet arasında kalıcı barışçıl görüşmelere başladılar" dedi. Bu arada Rusya lideri, Rusya'nın Suriye'nin iç işlerine karışmak istemediğini, sadece teröre darbe vurmayı hedeflediğini bildirdi. Putin, Suriye siyasi sürecin Cenevre görüşmesi sırasında ilerleyeceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı