Gazete Vatan Logo

Pusu kuran PKK’lı yaralı yakalandı

bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında önceki gece çatışma çıktı


Tokat’ın Başçiftlik ilçesi sınırlarındaki ormanlık arazide bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında önceki gece çatışma çıktı. Başçiftlik’e bağlı Hatipli Beldesi ile Reşadiye ilçesine bağlı Elmacık köyü arasındaki ormanlık arazide arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri bir grup terörist ile karşılaştı.

Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Çatışmada bir kişi yaralı olarak yakalandı. Ambulansla Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Operasyonla ilgili olarak Tokat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada teçhizatıyla birlikte yaralı olarak yakalanan kişinin “Salih Reş” kod adlı Mehmet Kurt olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasında konuyla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldığı ve bölgede hava destekli operasyonlara devam edildiği bilgisi de yer aldı. Yaralı teröristin, Kastamonu’nda Ilgaz Dağı’nın Soğuksu mevkisinde 4 Mayıs’ta, Başbakanlık konvoyuna eskortluk yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren grubun sorumlusu olduğu öne sürülmüştü. “Zerzan” telsiz kodunu kullandığı belirtilen terörist grubun yaptığı saldırıda, evli ve 1 çocuk babası polis memuru Recep Şahin (34) şehit olmuş, meslektaşı Metin Kuş da yaralanmıştı. Kastamonu’daki saldırının ardından terörist gruplar arasında yapıldığı iddia edilen telsiz konuşmaları da basına yansımıştı. Mehmet Kurt’un ayrıca Koyulhisar’da bir uzman çavuşun şehit edildiği, 3 askerin yaralandığı saldırıyı da gerçekleştiren Karadeniz bölgesindeki 6 kişilik grupta olduğu da öne sürüldü.

Haberin Devamı