Gazete Vatan Logo
Magazin Pürüzsüz bir film

Pürüzsüz bir film

Hz. Muhammed’in hayatının bir kısmını anlatan ‘Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi’ filmi, önceki gün galasını yaptı. Filmi izleyen Osman Sınav, “Pürüzsüz bir film” yorumunu yaptı

Pürüzsüz bir film

Hazreti Muhammed’in çocukluk ve ilk gençlik dönemiyle İslam’ın doğuşunu anlatan ‘Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi’ filminin galası önceki gün Kanyon Cinemaximum’da yapıldı. Ünlü isimler, yönetmenliğini Mecid Mecidi’nin üstlendiği filmi izlemek için Kanyon AVM’ye akın etti. İki yıl önce İslam dinini seçen Alman oyuncu Wilma Elles de galaya eşi Kerem Göğüş’le katıldı. Almanya’da ‘İslam Bilimler’ okuduğunu belirten Elles, “Evrensel bir film. Çok zor bir görev. Çünkü izleyenler bütün detaylara çok dikkat edecektir” dedi. Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, İranlı yönetmen Mecidi’yle dost olduklarını ve filmin setini çekimlerden önce ziyaret ettiğini söyledi. Sınav, “Çok anlamlı ve güzel bir iş. Mecidi’nin bakışını, hikayeyi değerlendirme şeklini ve çekimlerini beğendim. Şüpheye yer bırakmayan, pürüzsüz bir film” dedi.

Çekimler beş yıl sürdü

Senaryosunu Mecidi ile Kambuzia Partovi’nin kaleme aldığı film, Hz. Muhammed hakkında bugüne kadar çekilmiş ikinci film olma özelliğini taşıyor. İki yıl süren araştırma ve beş yıl süren çekimler sonunda tamamlanan film için Mekke ve Medine platosu hazırlandı. Toplam 30 milyon dolar harcanan filmde Sareh Bayat, Mohsen Tanabandeh, Rana Azadivar, Ali Reza Shoja-nuri ve Mina Sadati rol aldı.

Haberin Devamı