Gazete Vatan Logo

Puan topla, tatili bedavaya yap

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geliştirdiği yeni proje ile herkes tatil yapabilecek

Büyük marketlerde alışveriş yapan vatandaş için puanlar birikecek. Her puanın karşılığında kişiye özel bir tatil paketi sunulacak...

Projenin adı “Tatil- Kart”. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Türkiye’nin iç turizmini geliştirmek ve turizmi tüm ülke düzeyine yaymak amacıyla böyle bir proje oluşturduklarını belirtti.

BELİRLİ MARKETLERDE
Bugün gazetesinden İmge Yücetürk'ün haberine göre sistem ise şöyle işleyecek: Büyük marketlerde satılan ürünlerin her birinin kendine göre bir barkodu olacak. Vatandaşa, alışverişini yaptığı marketten tatil-kart verilecek. Alınan her üründen puan kazanacak. Bakanlık her puana karşılık bir tatil paketi hazırlayacak.



YIL İÇİNDE 3 MİLYARLIK ALIŞVERİŞ
Yazar, “Gelir düzeyi ne olursa olsun yıl içinde en az 3 milyarlık alışveriş yapan herkes bu projeye dahil olacak. Alışveriş belirli marketlerden olacak. Mağaza zincirleri Türkiye’nin her tarafına yayıldı. Biz bu durumu ön görerek, geniş çaplı market zincirlerini ve bankaları bu işin içine dahil ederek bu sistemi uygulamaya çalışacağız" dedi.

SOSYAL AMAÇ DA TAŞIYACAK
Proje aynı zamanda sosyal bir amaç da taşıyacak. Sakatları da içine alacak olan proje onlara da tatil imkanı sunacak. Sistemi uygun ve uygulanabilir hale getirmek için aktivite programları da yapılacak. Örneğin, Bolu Mengen’e giden bir kişi uygulamalı aşçılık eğitimi alacak. Ya da Kastamonu’da ata binecek. Başka bir yerde bisiklete binip, balık tutabilecek. Tatil anlayışını dar kalıplardan çıkarmak istediklerini söyleyen Yazar, insanlara seyahat alışkanlığını yerleştireceklerini belirtti.

PLAJLARA DEĞİL DOĞAL YAŞAMI TEŞVİK
“Mesela Bursa’nın Cumalıkızık Köyü’nde onlara doğal yaşamı öneriyoruz. Hem gezip hem öğrenmek amacını taşıyan bir tatil paketi hazırlıyoruz. Bizim amacımız sadece kıyı turizmi değil. Ülkenin her tarafının herkes tarafından görülmesi" diye konuştu. Kişi isterse 1 yıl boyunca puan biriktirebilecek ya da biriktirdiği puanlar gitmek istediği tatil paketine denk geliyorsa istediği zaman tatilini yapabilecek. Projenin 2009 baharında uygulanması planlanıyor.

Haberin Devamı