Gazete Vatan Logo

PTT'nin 2007 kar hedefi 230 milyon YTL

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 2007 yılı hedeflerinin 230 milyon YTL olduğunu açıkladı

PTT Genel Müdürlüğü'nün faaliyet değerlendirme toplantısı Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yapıldı. Alatimya Village Otel'deki toplantıya 81 ilin PTT başmüdürlerinin yanı sıra Genel Müdürü Osman Tural da katıldı. Tural, 2006 yılının PTT açısından son derece başarılı geçtiğini belirterek, başmüdürlere, "Göstermiş olduğunuz performansdan dolayı vatandaş adına sizlere teşekkür ediyorum. Siz bizim uç beyliklerimizsiniz" diye seslendi.

PTT'nin başarı ölçüsünün kalite, güven ve sürat ilkelerine dayandığını aktaran Tural, "Önceden hep şikayetler alan PTT artık teşekkür almaktadır. Parasal posta işlemlerimizde otomasyon çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 3 bin 37 şubemizde otomasyon açılmasını sağladık. Bu konuda hedefimiz 3 bin 50 şubemizin tamamının otomasyona geçmesini sağlamak" dedi.

DİLENME DEVRİ BİTTİ
PTT Genel Müdürü Tural, arka caddelerde bulunan şubelerin tamamını ana caddelere taşıma yönünde bir uygulamaları olduğunu hatırlatırken, şunları söyledi:

"Muhtarlardan, cami derneklerinden ve diğer derneklerden yer dilenme devri bitti. Siz hiçbir banka şubesinin, `Size hizmet getireceğim, bana bir yer verin' diye dilendiğini gördünüz mü? Dilenmeyeceksiniz. Yeni tabelalarımızı hala takmayan şubelerimiz bulunuyor. Tüm şubelerimiz de yeni tabelalarımızın olması gerekiyor. Bunu size defalarca aktardık. Bu durum şubelerimiz yeterince gezmediğinizi göstermektedir. Eğer gezip de görmüyorsanız daha kötü. Bu uyur gezer olduğunuzu gösteriyor. 2006 yılında 200 milyon YTL kar elde ettik. Bu rakam son derce ciddi bir rakamdır. 2002 yılında PTT'nin elde ettiği tüm gelir 565 milyon YTL idi. Bu defa yalnızca elde ettiğimiz kar 200 milyon YTL. Bu da büyük bir başarının göstergesidir. Aynı yıllarda 707 otomasyona açık şubemiz varken bugün 3 bin 37 otomasyona açık şubemiz var."

`1700 PERSONEL ALINACAK'
Geçen yıl işe 2 bin 800 yeni personel aldıklarını hatırlatan Osman Tural, "İşten çıkan personel sayımız 1700, ancak bizim 170 personel almamamız gerekirken 2 bin 800 kişiyi işe aldık. Bu alımı yaparken Hazineye `bizim personel ihtiyacımız var' dediğimizde kaygılar vardı, ancak bu personel hazineye 38 milyon YTL daha fala para kazandırdı. O zaman bize hazine yeni personelleri de verecek. Bu yıl da 1700 kişinin iznini aldık. 1700 kişi daha işe alacağız. Kazanan bir kurum olamazsak bize bu yeni personelleri vermezler" diye konuştu.

2007 KAR HEDEFİ
Tural, belirlenen hedeflerde ve gelirlerde bazı düzensizlikler bulunduğunu aktarırken, "Bunları ortaya koymak zorundasınız. Bazı baş müdürlüklerimiz yüzde 300 hedefte artı sağlarken gelirde yüzde 10'luk düşüş ortaya çıkıyor. Bu düzensizliği ortadan kaldırmamız gerekir. Genel müdürlük olarak 2007 yılı için ortaya koyduğumuz kar hedefi 230 milyon YTL. Sizden geçen yılki hedefin 30 milyon YTL üzerine koymanızı bekliyorum" dedi.

2 gün boyunca devam edecek PTT Başmüdürleri toplantısında, müdürler plaka numaralarına göre sunumlarını gerçekleştirecek. Ayrıca toplantı sonrası başmüdürler 3 günlük eğitim seminerine katılacak.

Haberin Devamı