Gazete Vatan Logo

PTT maske siparişi ne zaman gelir? PTT maskeleri ne zaman getirecek? PTT maske sipariş takibi ve sorgulama...

Corona virüsü önlemleri nedeniyle ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, market gibi kalabalık ortamlarda maske takılmasının zorunu olduğunu ve para ile maske satışının yasaklandığını ifade etti. Maske takmanın zorunlu olmasıyla birlikte ücretsiz maske başvuruları alındı. PTT üzerinden ücretsiz maske talebi, yapılan değişiklikle E-devlet ve eczaneler aracılığıyla yapılacak. Ücretsiz maske dağıtımı ilk olarak İstanbul’da uygulanacak. E-devletten ücretsiz maske başvurusu yapanlar, PTT maske siparişi ne zaman gelir? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, PTT maske sipariş takibi nasıl yapılır? İşte PTT maske sorgulama detayları…

PTT maske siparişi ne zaman gelir? PTT maskeleri ne zaman getirecek? PTT maske sipariş takibi ve sorgulama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra maske başvuru talepleri ilk olarak PTT üzerinden yapıldı. PTT sitesinde yaşanan yoğunluk sebebiyle yeni bir düzenleme getirildi ve ücretsiz maske başvurularının e-devlet aracılığıyla yapılacağı, maskelerin ise eczanelerden alınacağı duyuruldu. PTT maske siparişi verenler maskelerin ne zaman ulaşacağını araştırıyor. Peki, PTT maske siparişi ne zaman gelir? PTT maske sipariş takibi ve sorgulama nasıl yapılır?

PTT MASKE SİPARİŞİ NE ZAMAN GELİR?

PTT maske siparişi, başvuruların ardından 3 ila 5 gün arasında teslim edileceği tahmin ediliyor. PTT maske sipariş takibi için ise e devlet üzerinden yapılan maske siparişiniz onaylandığına dair bir sipariş onay kodu gelir. Sipariş kodu ile ePTTAVM sitesinden maske siparişi takibi yapabilir.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

Ücretsiz maske siparişi E-Devlet ve ePTTAVM'nin online sayfasındaki form aracılığıyla veriliyor.

Devlet ve ePTTAVM online ücretsiz maske başvuru sayfasında vatandaşlar "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları görecek, formda yer alan bu boşlukların eksiksiz doldurulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kişisel TC Kimlik Numaranız, ad soyad, cep telefonu, il, ilçe, mahalle, cadde, sokak ve adres bilgilerini girdikten sonra güvenlik sorusu olan matematik işleminin cevabı da kutucuğa yazılmalıdır.

“Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum.” Metnini işaretledikten sonra “Maske siparişi ver” butonuna tıkladıktan sonra da maske talebi alınıyor.

Ayrıca aile bireylerinizin TC Kimlik Numarası ve isim soy isimleri ile onlar için de maske talebinde bulunmak mümkün.

E-DEVLET MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ EPTTAVM MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

İstanbul Eczacı Odası, alınan yeni karar gereğince ücretsiz maske dağıtımının eczaneler tarafından yapılacağını açıkladı ve maske dağıtımının nasıl yapılacağı hakkında bilgi verildi. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.

Eczanelerimizin sadece bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmektedir. Talepler Bakanlık tarafından takip edileceği için tek bir depo üzerinden talepte bulunulması önemlidir.

20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecektir.

Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecektir.

. Eczacılarımız, bu kodu TİTCK tarafından İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecektir. TİTCK tarafından hangi sistemin kullanılacağı belirlendikten sonra sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.

Uygulama eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacaktır.

Haberin Devamı