Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı nasıl alınacak, eve mi gelecek? PTT ATM’den çekilir mi? İşsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralının aşılacağı endişesi nedeniyle PTT’ler kapandı. İŞKUR’a işsizlik maaşı başvurusundan bulunan vatandaşlar PTT’nin kapanmasıyla yoğun bir şekilde işsizlik maaşlarını nasıl ve nereden çekeceklerini araştırmaya başladı. İşsizlik ödeneğine başvuru, işsiz kaldıktan 30 gün içinde corona virüsü nedeniyle elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılıyor. Peki, İşsizlik maaşı nereden ve nasıl alınacak? İşsizlik maaşı evden nasıl alınır, PTT ATM'den çekilir mi? İşsizlik maaşı ödemeleri sorgulaması nasıl yapılır, maaş nereden çekilir?

İşsizlik maaşı nasıl alınacak, eve mi gelecek? PTT ATM’den çekilir mi? İşsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

PTT geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. PTT AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bazı illerde giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan müşterilerin işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alındığı ifade edildi ve işsizlik maaşlarının PTT’den nasıl alacağını açıkladı. PTT kapalı! İşsizlik maaşı nereden ve nasıl alınacak? İşsizlik maaşı ödemeleri sorgulaması nasıl yapılır, maaş nasıl çekilir?

İŞSİZLİK MAAŞI NEREDEN VE NASIL ALINACAK? İŞSİZLİK MAAŞI PTT’DEN Mİ ALINACAK?

PTT AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bazı illerde giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan müşterilerin işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini kapsayan söz konusu uygulamayla, kayıtlı cep telefonlarına SMS ile PTT'nin internet sitesine yönlendirici özel bir link gönderileceği belirtilerek, kişiye özel tek kullanımlık formun online olarak doldurulacağı vurgulandı.

Form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebileceğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz."

Haberin Devamı