Gazete Vatan Logo

PTT HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiye yükleme, sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

PTT HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

Türkiye’de geçtiğimiz dönem içerisinde tamamen geçişi yapılan yeni ücretli geçiş sistemi Hızlı Geçiş Sistemi için vatandaşa yönelik olarak internette oldukça geniş kapsamlı hizmetler sunuluyor. Özellikle de vatandaşın Türkiye’deki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde yaşadıkları sorunları ortadan kaldırarak, bu alanda modern çağın yakalanabilmesini sağlamak amacı ile HGS uygulaması geliştirilmiştir. Bu nedenle özellikle vatandaşın bakiye durumunu her an takip edebilmesine adına online HGS bakiye sorgulama gibi hizmetler sunulmaya başlanmıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Mobil teknolojinin hızlı gelişiminin sağladığı önemli avantajlardan yararlanarak Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumların ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) pek çok yeniliği ile hem trafiği rahatlatıyor hem de vatandaşa önemli kolaylıklar getiriyor. Özellikle de HGS ile birlikte araç sürücüleri artık köprü ve otoyollar üzerindeki ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurarak OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kart okutma çilesi ile uğraşmıyor. Böylelikle hem vatandaşlar burada yaşadıkları sorunlardan kurtulabiliyor hem de trafikte ortaya çıkardığı yoğunluğun önüne geçilebiliyor. Araç sürücülerinin araçlarının ön camında bulunan HGS etiketi ile gişelerdeki cihazın etkileşime geçmesi, aracı durdurmadan ödemenin otomatik yapılması ile seri geçiş imkanı sağlıyor. HGS ile birlikte ücretli geçiş sistemlerinde sıklıkla karşılaşılan kart bakiyesi durumundaki eksik veya hatalı bilgilere de HGS bakiye sorgulama hizmeti ile son veriliyor.

Haberin Devamı

Köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerindeki sistemler araçların ön camına yapıştırılan HGS etiketinden otomatik olarak geçiş esnasında ödemeyi alıyor. Bu şekilde hiç durmaya gerek kalmadan ücretli geçiş gişelerinden daha hızlı ve daha seri geçişler gerçekleştirilebiliyor. Ancak araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli olarak yapmaya özen göstermeleri gerekiyor. Özellikle gişelerde kesinlikle durulmamasından dolayı HGS bakiye yetersiz olması durumunda geçiş ihlalleri gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli aralıklar ile yapmak, araç sürücülerinin bu tarz durumlar ile karşı karşıya kalmamasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında araç sürücüleri üyelik şartı olmadan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yapabiliyor. Araç sürücülerinin pek çok farklı durumdan dolayı karşı karşıya kalabildikleri HGS gişelerindeki yasadışı geçişlerinden kaynaklı herhangi bir cezalarının olup olmadığını öğrenebilecekleri HGS geçiş ihlali sorgulamasını sadece araç plaka bilgisi girilerek gerçekleştirilebiliyor.