Gazete Vatan Logo

Psikiyatri kliniğinde silaha izin

ABD’nin Teksas eyaletinde sivillerin ruhsatlı silahlarıyla psikiyatri kliniklerine girmesine izin verildi

Psikiyatri kliniğinde silaha izin

ABD Başkanı Barack Obama’nın idari kararlarla silah denetimlerini artırmaya çalıştığı son dönemde Teksas eyaletinden gelen bir haber, silah karşıtı grupların tepkisine yol açtı. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni yasa kapsamında, eyaletin güvenlik kursunu tamamlayarak sertifika alan herkes, aralarında psikiyatri kliniği ve üniversite kampüslerinin de bulunduğu kamusal alanlarda silahla dolaşma hakkına kavuştu. Eyalet yetkilileri, yeni yasanın kamu güvenliğini artıracağını savunurken güvenlik uzmanları, uygulamanın şiddet olaylarını artıracağı görüşünde birleşiyor.

Obama, Kongre’den sıkılaştırılmış silah denetim yasalarını geçiremeyince çareyi idari kararlar almakta bulmuştu. Yeni kararlar kapsamında psikiyatristler, federal kurumlara hastalarının kayıtlarını yollayacak, bu sayede psikolojik sorunları bulunan kişilere silah satışına izin verilmeyecek.

İşgal krizi büyüyor

ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Malheur Ulusal Vahşi Yaşam Parkı’nı işgal eden silahlı protestoculara bir grup daha katıldı. Parkta kaçak avlandıklarını gizlemek için yangın çıkarttıkları gerekçesiyle hapis cezası alan iki çiftçiye destek için bir federal hükümet binasını ve parkı işgal eden eylemcilere hafta sonunda ‘Pasifik Vatansever Ağı’ adlı silahlı bir grup daha katıldı. Cumartesi günü parka gelen grup üyeleri, amaçlarını protestocularla federal yetkililer arasında bir tampon bölge kurmak olduğunu söylemekle yetinirken, eylemin sözcülerinden LaVoy Finicum, silahlı grubun yardımına ihtiyaçları olmadığını, bölgede daha fazla silahlı sivilin bulunmasının gerilimi artıracağını söyledi.

Haberin Devamı