Gazete Vatan Logo

Propa İnşaat'tan 2 Dev Proje

115 bin TL sabit fiyatla lüks daire satışı yapan Propa İnşaat bu kez de sizi ev/ofis sahibi yapacak


Her yıl 600 bin konut açığının doğduğu ülkemizde inşaat sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, bu yüzden konuta yatırım yapanların her zaman kazanacağını vurguladı. Konutun baharını kârlı bir yatırımla değerlendirmek isteyenler, uzun süredir ev sahibi olmayı bekleyenler ve evlilik hazırlıklarında olan çiftler için bu dönemin en uygun fırsat olduğunu söyleyen Özçiçek, doğru projeden, doğru evi, en uygun fiyata almak için çok fazla zamanın kalmadığını bildirdi. Özçiçek, Propa İnşaat’ın yeni dönemde faaliyete geçecek yatırımlarını ve firmanın sektördeki yerini DÜNYA İnşaat Dergisi ile paylaştı:



Propa İnşaat'ın çok cazip kampanyalarını görmek için tıklayın!



- Sarıyer Park projesi ne kadar zamanda tamamlandı ve buradaki dairelerin yüzde kaçı satıldı?



ÖZÇİÇEK: Sarıyer Park projesinin temellerini Mayıs 2008’de attık ve bu tarihten sonra 4-5 ay gibi kısa bir sürede projenin yüzde 70’i satıldı. 29 Ekim 2009’da sahiplerine teslim ettiğimiz proje 17 ayda tamamlanmış oldu. Projemizi 7 ay erken teslim etmenin gururunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı


- Proje ne kadarlık bir yatırımla hayata geçti?



ÖZÇİÇEK: Projemizin temellerini attığımız ilk ay olan Mayıs 2008’den teslim tarihimiz Ekim 2009’a kadar toplam yatırım tutarı arsa bedeli hariç yaklaşık 9 milyon 750 bin TL. Bu tutara arsa maliyeti dahil değil. Tüm proje ve inşaat yatırımını şirketimizin özkaynakları ile gerçekleştirdiğimizi de belirtmek isterim.



- Projede dairelerin fiyat aralığı ve metrekare birim fiyatı nedir?



ÖZÇİÇEK: Sarıyer Park, 13 bahçe ve 13 çatı dubleksi olmak üzere toplam 26 üniteden oluşuyor. Geriye kalan sekiz dubleksten ise beşi bahçe, 3’ü ise çatı dubleksi. 190 ila 280 metrekare arasında değişen bahçe dublekslerinin fiyatı 650 bin dolardan başlıyor. 222 ila 280 metrekare arasındaki çatı dublekslerini ise 775 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz. Metrekare birim fiyatı 2 bin 600-3 bin 600 dolar arasında değişiyor. Fortis’in projeye özel konut kredisi ile 120 aya kadar vadelendirme yapılabildiği gibi her bankadan konut kredisi de kullanılabiliyor. Tümü peşin ödemede ise özel bir kampanya ile 100 bin TL indirim yapıyoruz. Teslime özel kampanyamız dahilinde yaptığımız 100 bin TL indirim sonrası metrekare satış fiyatlarımız 2 bin 400 – 3 bin 300 dolar aralığına düşüyor. Başlangıç fiyatımız ise 583 bin dolar oluyor. Fiyatlarımıza KDV’nin dahil olması müşteri için önemli bir avantaj. Banka kredisini tercih etmeyen müşterilerimize de 12 aya kadar vadelendirme yapabiliyoruz. Üstelik hemen anahtar ve tapu teslimi de yapıyoruz.

Haberin Devamı


- En çok hangi daire tipleri ilgi gördü?



ÖZÇİÇEK: İlgi açısından arada çok fark olduğunu söyleyemem. Şu ana kadar 10 çatı dubleksi, sekiz bahçe dubleksi satıldı. Çünkü her ikisinin de farklı ayrıcalıkları var ve her ikisinin de meraklısı farklı. Bahçe dubleksli konutların kendilerine ait geniş peyzajlı bahçeleri, çatı dublekslerinin ise güzel bir manzaraya açılan geniş terasları bulunuyor.



- Projenin genel özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Haberin Devamı


ÖZÇİÇEK: Butik bir site anlayışıyla inşa edilen ve Boğaz manzarasına sahip Sarıyer Park Evleri, 26 dubleks konuttan oluşuyor. Tüm konutların, 180 derece açı ile gerçek Boğaz, deniz ve yemyeşil orman manzarası bulunuyor. Bu projede biraz da esprili bir anlatımla iddiamız, şehir dışında suni değil, şehrin merkezinde gerçek boğaz manzarasıydı. Projemizin ne kadar merkezi ve ulaşımı kolay bir konumda olduğunu, gerçek Boğaz tutkunlarının zevkine hitap ettiğini belirtmek istedik. Projede; Boğaz ve deniz manzarasını rahatlıkla seyredebilmek, güneş ışığından optimum fayda sağlamak ve aydınlık mekânlar yaratmak için geniş camlar ve yerden tavana kadar camlı kapılar kullandık. Projede özellikle kadınları düşünerek mutfakları oldukça geniş tuttuk. Mutfakta ankastre beyaz eşyaları da veriyoruz. Tüm yatak odalarının kendi banyoları bulunan projede, konutların hepsinin güney cepheli olması ve üç cepheden de manzarayı görmesi ev sahiplerine önemli bir konfor sunuyor. Bahçedeki yıllanmış ağaç ve bitki örtüsü Sarıyer Park’a ayrı bir özellik katıyor.

Haberin Devamı


- Üçüncü köprünün hayata geçmesi projenizi nasıl etkileyecek?



ÖZÇİÇEK: Talebin yüksek ancak arzın sınırlı olduğu ve üçüncü köprünün hayata geçmesiyle giderek daha da merkezileşecek ve değer kazanacak olan Sarıyer’de konumlanan Sarıyer Park, yaşam değeri yanında yatırım değeri de çok yüksek bir proje. Alırken kazandıran projenin, merkezi konumu ile her noktaya kolay ulaşım imkânı sağlarken şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için de bire bir olduğunu düşünüyorum. Merkezi iş alanlarına ulaşım kolaylığı ve yakınlığı profesyonel çalışanlar için ideal oldu. Sarıyer Park Evleri, yoğun trafikten bunalan İstanbullular için önemli avantajlar sunuyor. Çünkü projeden Sarıyer sahiline 1 dakika, Maslak ve İstinye’ye 10 dakika ve Levent’e 15 dakikada ulaşım sağlanıyor. Ayrıca bitmek üzere olan ve projeye sadece 700 metre mesafede bulunan Çayırbaşı tüneli sayesinde Sarıyer artık şehir merkezine iyice yakınlaşıyor. Hacıosman’da yapılan metro durağı ile toplu taşıma avantajı da geliyor. Sarıyer Park; yüzme havuzu, fitness salonu, hamam ve saunası, peyzajı, otoparkları, güvenliği ve akıllı bina otomasyon alt yapısı ile modern bir konak yaşamının kapılarını aralıyor. Butik bir site anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projede, profesyonel yönetimle ‘residence’ hizmeti sağlayarak ev sahiplerinin her türlü günlük ihtiyacına cevap vereceğiz.



Propa İnşaat'ın çok cazip kampanyalarını görmek için tıklayın!



-Bodrum Gizli Vadi Evleri bitmiş bir proje mi?



ÖZÇİÇEK: Evet, tamamı bitmiş ve oturmaya hazır bir projedir.



- Projedeki dairelerin kaçı satıldı?



ÖZÇİÇEK: Projede bulunan 36 daireden 28’i satıldı.



- Bu projeye ne kadarlık bir yatırım yapıldı?



ÖZÇİÇEK: Gizli Vadi Evleri’nde yatırım tutarımız arsa maliyeti hariç yaklaşık 5 milyon 500 bin TL oldu.



- Daire fiyat aralığı ve metrekare birim fiyatı nedir?



ÖZÇİÇEK: 115 bin TL sabit fiyatla satış yapıyoruz. Konutlarımız, 90 metrekare kullanım ve 120 metrekare özel bahçe alanına sahip deniz manzaralıdır.



- Genel alıcı portföyü nedir?



ÖZÇİÇEK: Yıllardır tatile para harcamaktan yorulup kendini tatilde de evinde hissetmek isteyenler ve özellikle Bodrum aşığı olanlar projemizi tercih ediyor.



- Projenin genel özellikleri ve avantajları konusunda bilgi verir misiniz?



ÖZÇİÇEK: Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil mekânı, Bodrum’un yıldızı parlayan şirin beldesi Gümüşlük’e sadece birkaç dakika mesafede bulunan Çukurbük mevkiinde konumlanan Gizli Vadi Evleri’nde konutların hepsi deniz manzaralıdır. Tam panoramik deniz ve adalar manzaralı proje, 18 adedi çatı teras kullanımlı penthouse, 18 adedi ise özel bahçe kullanımlı ikişer katlı toplam 36 daireden oluşuyor. Yüzme havuzu, otoparkı ve güvenliği olan siteye ulaşım da çok kolay. Projede, yüzde 50 peşin ve geri kalanı için vade farksız 12 ay vade imkânı sunuyoruz. İsteyenler hemen konut kredisi de kullanabilir. Bu kampanya, Bodrum’da ev sahibi olmak için gerçek bir fırsat ve 36 daireden geriye sadece 8 daire kaldı.



- Yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?



ÖZÇİÇEK: Birinci proje Zincirlikuyu’da. İkinci projemiz Propa Rezidans Kartal ise Kartal Soğanlık’ta, E-5 cepheli