Gazete Vatan Logo

Promosyon ay-yıldızlandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından promosyon ürünlerinde ay-yıldız trendi başladı. Şirketler çakmaktan kaleme, bardaktan hesap makinesine tüm siparişleri ay-yıldız vermeye başladı

Promosyon ay-yıldızlandı

Promosyon sektöründe ay-yıldız mesaisi yaşanıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan Demokrasi Nöbeti’nin de etkisiyle Türk bayrağı satışları patladı. Üretim 3 kattan fazla artarken 10 milyon adet de yeni sipariş alındı. Promosyon yaptıran şirketler de kurumsal ürünlerine ay-yıldız ekletmeye başladı. 1-4 Eylül tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek PROMOTÜRK-31. Kurumsal İletişim ve Promosyon Ürünleri Fuarı’yla ilgili bilgi veren Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Ercan Güler, “Bayrak üreticilerimiz, başarısız darbe girişimi sonrasında 10 milyon adet Türk bayrağı siparişi aldı. Firmalar, kurumsal logolarını taşıyan promosyon ürün siparişlerine ay-yıldızımızı da ekletmeye başladı. İlerleyen dönemlerde bunları yaygın olarak göreceğiz. Promotürk Fuarı’nda da bu ürünlerin benzerleri sergilenecek” dedi.

Bayrak üretiminin, yıllık 20 milyar lira büyüklüğe ulaşan Türk promosyon sektörüne ivme kazandırdığını kaydeden Ercan Güler, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Normal koşullarda üretim adedi 3 milyon olan ve stoğa çalışan Türk bayrağı üreticilerimiz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 10 milyon adet bayrak siparişi aldı. Bayrak üreticilerimiz verilen siparişleri yetiştirmek için gerçekten çok yoğun olarak çalışıyor. 6 milyon bayrak siparişini teslim eden üreticilerimiz, Ağustos’un sonuna doğru da kalan siparişleri tamamlayacak.”