Gazete Vatan Logo

Projeler peş peşe geliyor

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaşanıyor..

Sonbahar döneminde yaklaşık 10 bin yeni konutun satışa çıkmasının bekleniyor. Sektörde, lansmanlar peş peşe yapılıyor. Tahincioğlu, Dap Yapı ve Now yeni projelerini satışa çıkardı.

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Bayram tatilinin de geride bırakılmasıyla birlikte, sektörde yeni projeler satışa çıkmaya başladı. Sonbahar döneminde yaklaşık 10 bin yeni konutun satışa çıkmasının beklendiği sektörde, lansmanlar peş peşe gerçekleştiriliyor. Bu hafta içerisinde Now Gayrimenkul Now Bomonti projesini, Tahincioğlu Nidapark Beşiktaş, Dap Yapı İ Ofis, Kiptaş Vaditepe, Eminevim 5YÜZ60 Kurtköy projelerini satışa çıkardı.

Kasım da hızlı geçecek

Önümüzdeki günlerde de sektörde yeni projeler satışa çıkmaya devam edecek. Kasım ayı boyunca da yeni konut arzları yapılacak. Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı Kurtköy’deki W Roof, Özülke-Özkar Ortak Girişimi Başakşehir’deki Bulvar İstanbul, Mesa Çamlıca’da Mesa, Metsan Kartal‘daki Nexus, Şahinler Holding Beylikdüzü’ndeki West Side İstanbul projelerinin lansmanlarını yapacak.

Dap Yapı Kağıthane’ye üçüncü projeyi yapıyor

DAP Yapı, Kağıthane’de gerçekleştirdiği ofis projelerine bir yenisini daha ekledi. Dap Yapı, bölgedeki Z Ofis ve Bumerang projelerinden sonra İ Ofis’i de devreye soktu. İ Ofis’te de Dap Yapı’nın ‘bedava ofis’ konsepti devam edecek. Buna göre, projenin yönetim sistemi, asistan çalıştırma ihtiyacını ortadan kaldırarak bazı masraflardan tasarruf edilmesini sağlıyor.

8 katlı projede, büyüklüğü 52 ile 197 metrekarelik 56 adet ofis alanı ile 43 ile 129 metrekare arasında değişen 13 adet dükkan ve mağazadan oluşan toplam 69 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Faizsiz 36 ay vade ile satışa sunulan ofis alanlarının metrekare fiyatı lansman dönemi boyunca 5 bin lira olarak belirlendi.

3 milyar liralık yatırım

İ Ofis, eski bir fabrika alanından geliştirilen bir arazide konumlanıyor. Metrobüs hattına, E-5, TEM ve bağlantı yollarına, köprülere yakın mesafede bulunan İ Ofis’ten Çağlayan Adliyesi’ne yürüyerek gidilebiliyor. Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Zincirlikuyu, Levent, Maslak gibi merkezlere ise kısa sürede ulaşılıyor. İ Ofis, seçkin firmaların yanı sıra prestijli bir başlangıç yapmak isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar projeye ilgi gösteriyor.
Dap Yapı, 2013’ün son çeyreğinde dört yeni projeye başlamaya hazırlanıyor. İkisini, Avrupa yakasında Kağıthane’de hayata geçirecek olan şirket, diğer iki proje içinse Anadolu yakasında Kartal-Maltepe bölgesini seçti. Projelerin toplam hacmi ise 3 milyar TL’yi bulacak.

560 dairelik proje satışa çıktı

EMİNEVİM, Kurtköy’de 560 daireden oluşan 5YÜZ60 Kurtköy isimli bir projeye başlıyor. Projenin satışlarına Ekim ayı itibariyle başlandı. Eminevim 5YÜZ60 Kurtköy, 23 bin 850 metrekare alan üzerine kurulu bir proje olup yüzde 80’i yeşil alan ve su peyzajına ayrıldı. Stüdyo, 1+1, 2+1, teraslı 3+1 olarak tasarlanan dairelerin büyüklükleri 44 metrekareden başlayıp 170+120 metrekare teras olarak çeşitleniyor. 5YÜZ60 Kurtköy’de Eminevim bünyesinde faizsiz 72 ay vade yapılıyor.

Bomonti’ye karma proje

NOW Gayrimenkul, Bomonti’de konut, ofis ve çarşı şeklinde inşa edilen Now Bomonti projesine başladı. 15 katlı tek blok halinde yükselen Now Bomonti’nin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Projede daireler 3 bin 500 dolardan başlayan metrekare fiyatları ile satışa sunuluyor. Now Bomonti’de ilk 8 katta ofislere, 9 ile 15 katları arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Konut ve ofislerin 60 metrekareden 2 bin metrekareye kadar tasarlanabileceği modüler bir mimariye sahip olan ve 200 üniteden oluşuyor.

Tahincioğlu konuta Beşiktaş’tan döndü

OFİS projeleri geliştirme alanında yaptığı yatırımlar ve projelerle bilinen Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul’un merkezi lokasyonlarından Beşiktaş’ta yeni bir konut projesine başladı. Nidapark Beşiktaş adındaki projede toplam 58 rezidans bulunuyor. Ön satışların da başladığı projenin şu ana kadar yüzde 30’u satıldı.

Boğaz manzaralı havuz

Toplamda 7 bin 250 metrekare inşaat alanına sahip Nidapark Beşiktaş projesinin Haziran 2015’te teslim edilmesi planlanıyor. Bahçe ve giriş ile birlikte 5 kat olarak tasarlanan Nidapark Beşiktaş’ta, 36 ile 79 metrekare arasında değişen stüdyo, 64 ile 78 metrekare arasında değişen 1+1 ve 108 ile 145 metrekare arasında değişen 2+1 daireler yer alıyor.

Daireler, mutfak ve banyo dolapları ve beyaz eşyalarıyla birlikte dekorasyonlu olarak teslim ediliyor. Nidapark Beşiktaş’ın çatı katında, boğaz manzaralı açık yüzme havuzu, güneşlenme terasları, fitness salonu, barbekü ve lounge alanları gibi sosyal yaşam alanları da bulunuyor.

2015’te bitecek

Tahincioğlu Holding iştiraki Tahincioğlu Gayrimenkul markası altında bu güne kadar uluslararası standartlara uygun, lüks ve konforu birleştiren ofis projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioncioğlu, “Bugüne kadar ağırlıklı olarak ofis ve perakende projelerinin yanı sıra konut projeleri ve birinci sınıf otellerin inşa ve geliştirme işlemlerini gerçekleştirdik. Şu ana kadar tamamladığımız projelerin inşaat alanı 1.5 milyon metrekarenin üzerinde. Hayata geçirdiğimiz sembol projelerimiz arasında Palladium İstanbul Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Nidakule Göztepe, Nidakule Kozyatağı, Palladium Tower ve Swissotel Grand Efes ve Kongre Merkezi’ni sayabiliriz” diye konuştu. Proje, 2015 Haziran’da teslim edilecek.

Haberin Devamı