Gazete Vatan Logo

Projektörü inşaat sektörüne çevirdi!

Profesyonel görüntü teknolojileri alanında faaliyet gösteren Astel Elektronik; tecrübesini inşaat sektörüyle yurt dışına taşıyor. Astel; inşaat şirketlerinin Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler’deki projelerine çözümler sunuyor.

Profesyonel görüntü teknolojileri alanında faaliyet gösteren Astel Elektronik; Panasonic, Christie, LG, Philips, BenQ, Orion, Prysm, Projecta, Stewart, Xpand, Gefen ve Lighthouse ürünlerinin ithalat, dağıtım ve pazarlama çalışmalarını yürütüyor. Kendi markası olan Claro ile LED ekran çözümleri sunan şirket, Lite-out markasıyla da projeksiyon perdesi üretiyor.

Dev ekranlar kuruyor

Televizyon kanallarından hastanelere, sinemalardan alışveriş merkezlerine Türkiye’nin en bilinen markalarıyla çalışan Astel, şimdi tecrübesini inşaat sektörüyle birlikte yurt dışına taşıyor. Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle birlikte çalışan Astel, onların Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türki cumhuriyetlerdeki projelerine çözümler sunuyor. Astel Elektronik Genel Müdürü Tuğberk Büyükbay, “Bu alanda büyümek istiyoruz” dedi.

Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi zincirlerde projeksiyon ve görüntü sistemleri satışı bulunan Astel aynı zamanda alışveriş merkezlerinde ve perakende zincirlerinde ‘dijital bilgilendirme’ ekranları kuruyor. Birçok ulusal zincir ile çalışan Astel, son dönemde trend olan AVM dışındaki dev LED sistemleri de gerçekleştiriyor. Tuğberk Büyükbay, “City’s’deki dev ekranı da biz yaptık. İnsanlarla bilgi paylaşımını sokağa taşıyan ekranlar bunlar. Son dönemde Anadolu’daki AVM’lerden de bu tip ekranlara ilgi arttı” dedi.

Haberin Devamı

Filmler buluttan gelecek

Dijital sinema dönüşümünde yüzde 65 pazar payları olduğunu belirten Büyükbay, Türkiye genelinde 250 sinemada ürünlerinin kullanıldığını vurguladı. Büyükbay, “Yakın zamanda filmler buluttan alınacak. Biz de bu konu üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Network operasyon merkezi kurduklarını ve 1.000 projektörün bu merkeze bağlı olduğunu kaydeden Büyükbay, “Bu sayede anında sorunları görüyor ve müdahale edebiliyoruz. Online olarak sorunlu cihaza bağlanabiliyoruz. Bu da Türkiye’de bir ilk” değerlendirmesini yaptı.

Çanakkale’de savaşı yaşatıyor

Astel Elektronik Genel Müdürü Tuğberk Büyükbay, kurumlara anahtar teslim sistem oluştururken son kullanıcıya teknoloji marketleri vasıtasıyla ulaştıklarını anlattı. Büyükbay, Çanakkale’de kurulan müzede ise simülasyonla savaşı yaşatacak sistemi oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı