Gazete Vatan Logo

Proje ilk kez Dubai’de görücüye çıktı

Likör arazisi projesi Cityscape Global Fuarı’nda sergilendi

İsviçreli yatırım fonu Viatrans-Meydanbey Ortak Girişim Grubu’nun Likör Fabrikası arazisinde inşaata başladığı proje, Türkiye’den önce Dubai’de açılan Cityscape Global Fuarı’nda sergilendi. Grubun İcra Kurulu Üyesi Polat Gülman, projede yer alacak 5 yıldızlı otel için Türkiye’ye ilk kez girecek bir uluslararası zincirle anlaştıklarını açıkladı.

Uluslararası gayrimenkul pazarının en önemli fuarları arasında yer alan ve önceki gün kapılarını Dubai’de açan Cityscape Global 2012, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) ve Ağaoğlu’nun yanı sıra Türkiye’den Viatrans ve Tahincioğlu şirketleri başta olmak üzere Tabanlıoğlu Mimarlık, Deska Global, Ensar Mimarlık, The Turkish Property Centre, Space Gayrimenkul, ML Yapı ve ENS Project Development gibi danışmanlık ve mimarlık şirketleri de katıldı. Aşçıoğlu İnşaat ile birlikte Mecidiyeköy’deki tarihi likör fabrikasının da içinde bulunduğu 24 bin metrekare araziyi satın alan ve daha sonra tüm hisseleri toplayarak en büyük ortak olan İsviçreli yatırım fonu Viatrans, Meydanbey İnşaat ile kurduğu Ortak Girişim Grubu ve Emlak Konut işbirliğiyle başladığı projeyi, ilk kez Dubai Cityscape Global 2012 Fuarı’nda sergiledi.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’ya ait Eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde geliştirdikleri ve uzun zamandır merakla beklenen projenin esas lansmanını 31 Ekim 2012 tarihinde İstanbul’da yapacaklarını kaydeden Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Üyesi Polat Gülman, “Projenin ismi ve bünyesinde yer alan uluslararası markalar dahil olmak üzere pek çok detayı o zaman paylaşacağız. Ancak Türkiye’nin fuarda onur konuğu olması nedeniyle tanıtım yapmak için stand kurduk” dedi. 200 milyon dolar yatırım yapacakları projede eski Likör fabrikasını aslına uygun olarak yeniden inşa edeceklerini hatırlatan Gülman, “Projede 12 dönümlük yeşil alan ve fabrikanın gerisinde 160 metrelik 2 kule yükselecek. Toplam 260 konutun yer alacağı projede kulelerin birinde 194 daire olacak, diğerinde otel odası gibi kiralanabilecek ve otel hizmetlerinin tamamı verilecek 66 rezidans yer alacak” diye konuştu. İkinci (kulede ayrıca 210 odalı 5 yıldızlı bir otelin de olmasının planlandığını belirten Gülman, “Otelin işletmesi için Türkiye’ye ilk kez bizimle girecek uluslararası bir zincirle anlaştık, bunu Ekim ayında yapacağımız lansmanla açıklayacağız” dedi.

41 metrelik satış ofisiyle alıcıya manzarasını gösterecek

42 metre yüksekliğinde dikey bir satış ofisi kurarak konut sektöründe bir ilke imza attıklarını söyleyen Polat Gülman, “Projede kot farkından dolayı en alt kattaki daire ya da ofis bile deniz görebiliyor. Ancak müşteriye en kalttan alım yaptığında en kötü manzarası nasıl olacak, bunu bile yerinde gösterme şansımız olacak” diye konuştu.

Emlak Konut ihaleleri radarımızda

Projenin altında 4 bin 500 metrekare büyüklüğünde tek katta flat ofisler tasarlandığını da söyleyen Gülman, 23 bin metrekare arazi üzerinde yükselen, 5 bin metrekare alana oturan projenin inşaatına 5 ay önce başladıklarını, projeyi Ekim 2014’te tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Proje için 500 kişilik bir ön satış listesi oluştuğunu ifade eden Gülman, şöyle devam etti. “Fuarda Katar, Kuveyt, Lübnan ve Suudi Arabistan’dan olmak üzere kat bazında talepler geliyor ancak biz hayatın sürdüğü, canlı bir proje tasarladığımız için blok satıştan çok bireysel satış yapmayı istiyoruz. Onları İstanbul’a, lansmana davet ettik. Gerek yabancı fonlardan, gerek inşaat firmaları ve arsa sahiplerinden ‘Ortak proje yapalım’ teklifi geliyor. Bunları değerlendireceğiz. Özellikle otel ve ofis alanında uzun vadeli işbirliklerine açığız. Ancak Emlak Konut ihalelerini öncelikli olarak takip ediyoruz, 1 yıl içindeki tüm Emlak Konut ihalelerine girmeyi istiyoruz.”

Haberin Devamı