Gazete Vatan Logo

Profesör Hotamışlıgil’e Avrupa’dan büyük ödül

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen ‘EASDNovo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldü.

Profesör Hotamışlıgil’e Avrupa’dan büyük ödül

Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan, Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve diyabet arasındaki ilişki ile bu hastalıkların muhtemel tedavi yolları konusunda yaptığı çalışmalar dolayısıyla Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen ‘EASDNovo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldü.

Sabri Ülker Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘EASDNovo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmellik Ödülü’, dünyada 425 milyondan fazla kişinin mücadele ettiği diyabet ve 650 milyon kişide görülen obezite alanında yenilikçi araştırmaları teşvik etmek amacıyla üstün başarı gösteren bilim insanlarına veriliyor. Hotamışlıgil’e ödülü, 3 Ekim’de Berlin’de yapılacak 54. EASD yıllık toplantısında törenle sunulacak.