Cinsel enerjiyi artırma rehberi

Cinsel sağlığı etkileyen pek çok fiziksel, psikolojik ve duygusal faktör var. Cinsel enerjiniz dönem dönem düşebilir, partnerinizle problemler yaşayabilirsiniz. İşte seks motivasyonunuzu ve enerjinizi yükseltecek, uygulamanızı tavsiye ettiğimiz öneriler...

Cinselliği etkileyen hastalıkları öğrenin: Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, yüksek kolesterol, kanser, hormonsal dengesizlikler, jinekolojik sorunlar, enfeksiyonlar ve depresyon gibi sağlık sorunları kadınlarda libido düşüşüne, orgazm ve uyarılma sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle var olan sağlık problemlerinizi kontrol ettirin.

Kullandığınız ilaçlara dikkat!: Bazı tansiyon ilaçları, depresyon ve endişe ilaçları, uyku hali yaratan sedatifler ve bazı hormon ilaçları cinselliğinizi etkileyebilir. Yeni başladığınız bir ilaç sonrası istek ve uyarılma sorunları yaşıyorsanız hekiminize danışın. İlaç tipi, doz ve kullanım şeklinde değişiklik yapılabilir. Antidepresan ilaçlar ilaçları kullanırken de cinsel performansınız artıracak yöntemler vardır.

Haberin Devamı

Kilonuza bakmanız yetmez: Aşırı kilo seks hormonlarının salgısını bozabiliyor. Seks hormonlarının optimum çalışması için vücut kitle endeksinizi (kilo/boy) 25’in altında tutun. Ancak bel çevresi de önemli! Bel çevrenizi 80 cm altında tutmaya gayret edin.

Cinsel enerjiyi artırma rehberi

Spor olmadan iyi uyarılma olmaz: Düzenli egzersiz damarları, sinir sistemini, hormonları olumlu etkiler.

Vücudunuzda stresin yarattığı tahribatı azaltır. Mutluluk hormonu salgısını artırır. Her gün 30-60 dakikalık egzersiz yaparak cinsel bölge damarlarını canlandırın. Yürüyüşleri eşinizle beraber yapıp ilişkinize keyif de katabilirsiniz. Yüzme de iyi bir seçenek.

Kaliteli bir uyku için: Daha istekli ve konsantre olmak için yorgun olmamanız gerek. Uyku kalitenizin yüksek olduğundan emin olun. Kronik yorgunlukta B vitamini, demir ve tiroit hormonları ve bunlar gibi diğer tetkiklerin yapılması için hekime başvurun.

Seks efsanelerinden uzak durun: İlk gece korkusu ülkemizde çok yaygın. Kadınların seksi asla başlatmaması, istekli kadınların eşleri tarafından yanlış değerlendirilebileceği gibi yaygn olan şehir efsaneleri nedeniyle kadın istek ve uyarılması azalabiliyor. Bu nedenle doğru cinsel bilgileri edinin, araştırın.

Haberin Devamı

Cinsel engelleri ortadan kaldırın: Cinsellikte ağrı yaşamak, kasılma veya vajinismus sorunu, kuruluk şikayeti, gecikmiş orgazm en önemli cinsel istek düşmanlarıdır. Bu sorunlar için mutlaka konunun uzmanlarından yardım alın. Ancak hastalıklarınız ve engelleriniz ortadan kalktığında mutlu bir cinsel yaşama sahip olabilirsiniz.

Aceleci davranmayın: Hoşlandığınız davranışları, beklentilerinizi ve arzularınızı eşinizle paylaşın. Yavaş ritmik dokunuşlar ile cinselliğe başlayıp haz alarak tamamladığınızda cinsel motivasyonunuz da yükselecektir.

Kötü alışkanlıkları bırakın. Erkeklerde yapılan çalışmalar günde bir paket sigara içen erkeklerde sertleşme sorununun neredeyse yüzde 40 arttığını gösteriyor. Aynı şekilde sigara içen kadınlarda hem kuruluk hem de orgazm sorunu yaşanabiliyor. En iyisi sigarayı bırakın, alkolü kısıtlayın.

Haberin Devamı

Kasları çalıştırın: Cinsel bölgedeki kaslar cinsel bölgedeki hislerin oluşmasında, uyarılmanın, kayganlığın ve orgazmın gelişmesinde etkili. Bu kaslar yetersiz çalıştığında cinsel zevk düşüyor. Kegel ve bazı özel çalışmalarla cinsel kasları kuvvetlendirebilirsiniz.

Kendi reçetenizi yazmayın: Cinsel sorunların tedavisinde internet üzerinden satılan sahte veya kopya ilaçlara karşı tedbirli olun.

Doktora başvurmalısınız: Cinsel sorunu olan kadınların yaklaşık yüzde 90’ı doktora başvurmuyor. Her türlü cinsel sorununuzun bir tedavisi olduğunu unutmayın.

Odaklanın: Cinselliğe başlarken aklınızın rahat olsun. Cep telefonu, kapı gibi rahatsız edici faktörleri kaldırın. Sadece eşinizin dokunuşlarına ve hislerinize odaklanın.

DİĞER YENİ YAZILAR