Sonsuz gençliğin sırrı testosteron mu?

Testosteron kemik kitlenizi-kas miktarınızı artırıyor, vücut yağınızı düşürüyor. Tüm erkekler testosteron kullansın, gençleşsin, güçlensin demek isterdim. Ancak iş bu kadar basit değil.

Son yıllarda testosteron takviyeleri ve desteklerinin satışında müthiş bir patlama yaşanıyor. Sadece İngiltere'de son 10 yıl içinde testosteron satışları tam iki kat arttı. Peki gerçekten testosteron antiaging sağlar mı? Sizi sonsuz gençliğe ve cinsel güce kavuşturur mu?

Performanslı erkeklerin sırrı

Testosteron erkek vücudundaki ana seks hormonu. Bu hormon hem üreme sağlığını hem de cinsel sağlığı etkiliyor. Beyinden gelen özel sinyaller ışığında testislerde üretiliyor. Eğer testosteron miktarınız yeterliyse cinsel isteğiniz, sertleşme kaliteniz, boşalma süreniz iyileşiyor. Testosteron kemik kitlenizi-kas miktarınızı arttırıyor, vücut yağınızı düşürüyor. Size enerji, motivasyon, mutluluk veriyor. Testosteronunuz düşük ise tam tersi cinsel gücünüz azalıyor, performans sorunları başlıyor, vücudunuz yağlanıyor, göbekte bir can simidi oluşuyor, kendinizi moralsiz, sinirli, endişeli hissediyorsunuz. Yani erkek vücudunun tam güç çalışması, performansın yüksek olması büyük oranda testosterona bağlı. Testosteron öyle bir hormon ki bir erkeğe cinsel güç, enerji, motivasyon, mutluluk ve sağlık veriyor.

Haberin Devamı

Antiaging olması için...

Daha ne olsun öyle değil mi? Haydi tüm erkekler testosteron kullansın, gençleşsin, güçlensin demek isterdim. Ancak iş bu kadar basit değil. Testosteron öyle kendi kendinize, başı boş kullanılacak bir hormon değil. Bu hormonun eksikliği olduğu kadar fazlası da zarar. Bu nedenle eğer kendinizde testosteron eksikliği belirtileri hissediyorsanız, yaşınız 40'ı geçtiyse, 40 yaşın altında bile olsanız cinsel istek ve performansta düşüş yaşıyorsanız, durduramadığınız bir kilo alımı, göbeklenme şikayetiniz varsa önce testosteron seviyelerinizi kontrol ettirin. Yapılacak basit bir kan testiyle testosteron seviyeleri ölçülebiliyor. Sonuçlarda eksiklik varsa testosteron desteklerini kullanabilirsiniz. Bunlar size uygun doz-kullanım şeklinde hazırlanıyor. Düzenli olarak hormon seviyeleri kontrol ediliyor. Ancak böyle cinsel güç ve anti-aging etki ortaya çıkıyor. Eğer deneyimsiz bir uzman kontrolsüz bir takviye yaparsa veya kendi kendinize bazı destekleri kullanıp testosteronunuzu arttırmaya çalışırsanız fayda değil zarar görürsünüz.

Haberin Devamı

Sonsuz gençliğin sırrı testosteron mu

Testosteronun eksikliği olduğu kadar fazlası da zarar. Dikkatli olun!

Sağlıklı bir ilişki için işte öneriler:

Hareket edin: Evet bu doğru. Günlük adım sayınız, hareket seviyeniz, yürüdüğünüz süre ne kadar artarsa testosteron seviyeleri de o kadar yükseliyor.

Mışıl mışıl uyuyun: 5 saatten az uyuyanlarda testosteron seviyesi %10-15 azalıyor. Uykunuzu alın, uyumanıza engel apne gibi bir sorun varsa tedavi olun.

Şekeri azaltın: Şekeri, aşırı alkolü, gazlı içecekleri azalttığınızda bel çevreniz incelir. Kilo verdiğinizde ve göbek yağları azaldığında vücudunuzda daha fazla testosteron üretilir.

Kolesterolü dengede tutun: Testosteron kolesterolden üretilen bir hormon. Bu nedenle aşırı olmasa da sağlıklı kolesterol seviyeleri testosteron için önemli. Mesela yumurta iyi bir kaynak. Eğer kolesterol düşürücü ilaç alıyorsanız testosteronunuzu ölçtürün.

Haberin Devamı

Strese dikkat: Testosteron üretimi sinyalleri beyinde başlıyor. Bu nedenle eğer yoğun stres yaşıyorsanız yeterli sinyal gönderilemiyor ve testosteron düşüyor. Bu nedenle stresinizi yönetin. Nefes, meditasyon, egzersiz, yoga, terapi en iyi destekler.

Doğala dönün: Doğal gıdalar, kimyasal ve toksinlerden uzak bir yaşam, mis gibi açık hava testosteronu yükseltiyor. En azından haftada bir iki gün oksijeni bol yerlerde bulunun. Gıda seçimlerinize dikkat edin. Sigara ve aşırı alkolden uzak durun.

Daha çok seks yapın: Seks sıklığınız 2-3 haftayı kesinlikle geçmesin. Düzenli ve periyodik seks testosteronu yükseltir.

Çinkoyu arttırın: Çinko testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineral. Çinko seviyelerinizi kandan kontrol ettirebilirsiniz. Eksiklik varsa çinko desteklerinden yararlanabilirsiniz. Çinko yağsız etler, deniz mahsülleri ile tahıllarda bolca bulunuyor.

Haberin Devamı

D vitamini: D vitamini balık gibi gıdalarda bolca var. Ama bunun vücutta işlenmesi için güneş ışığı gerekiyor. D vitamini seviyelerinizi kontrol ettirin ve gerekirse takviye yapın.

DİĞER YENİ YAZILAR