Cinsel güç için yeni sezon önerileri

Eylül ve ekim aylarında uyarılmayı yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Seks aralığı sıklığı, homonlar gibi etmenler cinsel hayatı doğrudan etkiliyor. İşte yeni sezon için önerileri...

Yaz ayları ve bayram tatili biterken artık yeni bir sezona giriş yapıyoruz. Bir yandan hafta başında iş temposu son hız başlıyor, bir yandan mevsim geçişinin etkileri hissediliyor. Eylül- ekim aylarında cinsel istek ve uyarılmayı yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Bu nedenle bu pazar yazımızı seksüel gücünüzü arttıracak önerilere ayırdık.

Cinsel güç için yeni sezon önerileri

Hormonları kontrol ettirip işe başlayın

Sonbaharda cinsel isteğinizde, sertleşme kalitesi gibi konularda bir sıkıntınız olursa işe sabah 8-11 arasında vereceğiniz bir kan testiyle erkeklik hormonlarınızı kontrol ettirerek başlayın.

Cinsel check up için doğru zaman

Sonbaharda bir cinsel check up ile cinsel performansınızı kontrol ettirmek iyi bir fikir. Bu check up'ta hormonlar, penisteki hisler ve penis damarları özel tetkiklerle incelenebilir. Testis fonksiyonları, yerleşimi, varikosel gibi problemler kontrol edilebilir. Penis şekil ve hacim eksiklikleri tespit edilebilir. Prostat büyümesi/kanseri, idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar belirlenebilir.

Haberin Devamı

Farklı tedavilerle yenilenme zamanı

Günümüzde penis şok tedavisi gibi yöntemlerle penis damarlarını ve sinirlerini yenilemek mümkün. Penis kaslarını geliştirerek sertleşmede daha hacimli bir penis sağlayan biofeedback sistemleri, penis bölgesinde toksinleri temizleyen yeni metotlar yeni alternatifler.

Haplar için hekime danışmalısınız

Bu dönemde sertleşme hapı kullanmayı düşünüyorsanız önce sertleşme sorununuza neden olan ana problemi hekime danışarak bulun sonra bu hapları hekimin önerdiği tip, doz ve sürede kullanın. Sertleşmeyi desteklediğini iddia eden bitkisel ürünlerden, haplardan vs uzak durun.

Üç haftadan az seks yapmayın

Seks sıklığının belli bir düzende devam etmesi önemli. Seks sıklığı 3 hafta veya üzerinde olduğunda ise seks hormonları düşüyor.

Sorunların yüzde 70’i organik...

Haberin Devamı

Cinsel sorunların yüzde 70'i organiktir ve dönem dönem hafif iyileşmeler olsa da giderek kötüleşebilirler. Bu nedenle cinsel isteksizlik, erken/geç boşalma gibi problemlerde organik nedenlerin araştırılması için bir uzmana başvurun.

Kış depresyonunu dikkate alın

Mevsimsel duygu durum bozukluğu olarak bilinen kış depresyonu oluşabiliyor. Cinsel istekte azalma, sertleşme kalitesinde beklenmeyen bir düşüş, boşalma süresinde ani değişimler yaşanabiliyor. İki haftayı geçen depresif durumlarda vakit kaybetmeden yardım alın.

Metabolizma takibi yapın

Haftanın dört günü, orta şiddette 30 dakika yürüyüş yapan erkeklerde cinsel fonksiyon sorunları, daha az egzersiz yapanlara göre yaklaşık yüzde 65 daha az görülüyor...

DİĞER YENİ YAZILAR