Performans sorunu ikiye katlanırsa

Sertleşme sorunu erken boşalmayı, erken boşalma da sertleşme sorununu tetikliyor. Bu sorunları yaşıyorsanız kendi kendinize tedavi uygulamayın...

Son zamanlarda bize en çok sorulan sorulardan biri performans sorunuyla birlikte yaşanan erken boşalma problemi. Peki bu durum neden oluyor? Sertleşme problemiyle boşalma sorunu farklı cinsel sorunlar mı yoksa ortak noktaları var mı?

Her 10 erkekten 7’si...

Sertleşme problemi ülkemizde neredeyse her 10 erkekten 7’sini etkiliyor. Erken boşalma daha bile sık görülüyor. Yaklaşık iki erkekten birinin erken boşalma sorunu olduğunu gösteren araştırmalar var. Sertleşme sorunlarının yüzde 70’ten fazlası organik nedenlerle oluyor. Testosteron eksikliği, penis damar ve sinirlerindeki yetmezlikler gibi nedenler sertleşmeyi bozuyor. Bu nedenle hormonsal dengesizliği yaşayan, kalp-damar rahatsızlığı ile nörolojik hastalığı bulunan erkekler risk altında. Yine bu nedenle bu sorunların arttığı orta yaş ve sonrası dönemde sertleşme problemi sıklaşıyor. Erken boşalma ise özellikle genç erkeklerde sık görülüyor. Bu sorunda da altta organik nedenler olabiliyor ancak ana problem genelde boşalma refleksini geciktirmeyi başaramamak. Peki birbirinden bu kadar farklı görünen bu iki sorun nasıl oluyor da sıklıkla birarada karşımıza çıkıyor?

Haberin Devamı

Alışkanlık haline gelebiliyor

Sertleşme sorunu erken boşalmayı, erken boşalma da sertleşme sorununu tetikliyor. Sertleşme sorunu yaşayan bir erkek hem organik anlamda boşalmayı kontrol etmekte zorlanıyor, hem de sertleşmeyi kaybetmeden cinselliği tamamlamak adına erken boşalmayı alışkanlık haline getirebiliyor. Erken boşalma da sertleşme kalitesini düşürüyor ve sertleşmeyi sağlamak için gereken uyarılar boşalmayı tetikleyebildiği için sertleşme sağlanamıyor.

Antidepresan haplarına dikkat!

Peki biz bu iki sorunu birlikte nasıl tedavi ediyoruz? Burada öncelikle hangi sıkıntının ana problem olduğunu belirliyoruz. Yani ana şikayet sertleşme sorunu mu yoksa erken boşalma mı araştırıyoruz. Eğer ana sorun sertleşme problemiyse ve bu durum erken boşalmayı tetikliyorsa o zaman sertleşme sorununu tedavi etmek erken boşalmayı da rahatlatıyor. Örneğin, çeşitli ilaç, enjeksiyon, penis şok dalga gibi tedavilerle sertleşme kalitesi yükselince boşalma süresi de iyileşiyor. Ana problem erken boşalma olduğunda medikal tedavilere boşalmayı geciktirmeyi öğreten egzersizler ekleniyor. Çeşitli sistemik haplar bu sorunu tedavide kullanılabiliyor. İşin püf noktalarından biriyse şu: Erken boşalmada kullanılan ilaçlar genelde antidepresan türü haplar. Bu hapların yan etkilerinden biri de isteksizlik ve sertleşme sorunu. Bu nedenle erken boşalmayla sertleşme sorunu yaşayan hastalarda sertleşmeyi de koruyacak bir tedavi vermek gerekiyor. İşte bu yüzden hep söylüyoruz: Eğer bu sorunlardan birini veya ikisini birden yaşıyorsanız kendi kendinize tedavi uygulamayın. Cinsel sağlıkta başarı detaylarda gizlidir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR