Hissettiğiniz yaş mı kronolojik yaş mı önemli?

Bir erkek için cinsel enerji önemli bir yaşam kaynağı... Ancak ne yazık ki kronolojik yaşın getirdiği sorumlukları da gözden kaçırmamak şart.

Geçtiğimiz günlerde 60’lı yaşlardaki bir hastama cinsel fonksiyonlarındaki fizyolojik gerilemeden bahsederken, “Nasıl olur ben kendimi seksüel yönden hala yirmi yaşımda hissediyorum” diye tepki gösterdi. Kendisine hak verdiğimi ifade ederken, hissettiğimiz yaşla kronolojik yaşın cinsel sağlık açısından farkına da değindim. Gerçekten pek çok erkek sorulduğunda kendilerini hala cinsel yönden genç ve dinamik hissediyor. Ancak bu hisler yaşla birlikte cinsel performansta meydana gelen yavaşlamayı durdurmaya çoğu zaman yetmiyor.

Cinsel enerji gençleştiriyor

Libido, cinsel motivasyon, cinsel enerji, cinsel arzu, cinsel istek, adına ne derseniz deyin, çoğu zaman içsel bir güç olarak uzun yıllar yaşlanma sürecinde bile devam ediyor. Bu motivasyonun bir erkek için ciddi bir yaşam kaynağı olduğu görüşündeyim. Çoğu zaman bu enerji sayesinde bir erkeğin daha sık sağlık kontrollerine gittiğini, daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsediğini, eşiyle daha iyi bir iletişim kurduğunu gözlemliyorum. İşte cinsel sağlıkta hissedilen yaş bu anlamda çok önemli. Hissedilen yaş cinsel performans açısından mutlaka gençleştirici bir etki yaratıyor.

Haberin Devamı

Yaşın etkisine dikkat!

Ancak bir yandan da işin medikal bir boyutu var. Yaşla birlikte düşen testosteron seviyeleri, penis damar ve sinirlerindeki yavaşlama, penis kaslarındaki yetersizlik tedavi edilmediğinde içsel olarak hissedilen cinsel enerjiye tezat bir durum oluşuyor. Libido kaybı, sertleşme sorunu, boşalma problemi, penis eğrilikleri gibi sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum aslında her vücut hücresinde doğal olarak meydana gelen yavaşlamanın bir yansıması. Ve ne şanslıyız ki bu sorunların günümüzde pek çok tedavisi var. Haplar, enjeksiyonlar, penis şok dalga terapileri, penis kaslarını geliştiren sistemler hatta ameliyatlara kadar giden cinsel tedaviler bulunuyor.

Sorumluluklarınız öğrenmelisiniz...

Kısacası cinsel güç için hangisi önemli diye sorulduğunda tabii ki hissettiğiniz yaş diye cevaplamak isterdim. Ancak keyifli, mutlu ve kaliteli bir cinsel hayat hedefliyorsanız kronolojik yaşınızın size getirdiği sorumlulukları da öğrenmelisiniz. Nasıl ki genel sağlığınız için kronolojik yaşın gerektirdiği tedavileri takip ediyorsanız aynı şekilde cinsel hayatınız için de yaşınızın gerektirdiği önleyici veya tedavi edici önerileri dikkate almalısınız. Mesela kontrol altına alınmayan tansiyon sorununuz varsa, bunu görmezden gelip, aşırı yüklü egzersizler yapmanız doğru değildir.

Haberin Devamı

Hissedilen yaş, cinsel performans açısından gençleştiriyor.

Orta yaştan sonra kontrol şart

Eğer kalp ritim bozukluğunuz varsa, bu durumun olası yan etkilerinden kaçmak için ilaç kullanmamanız da yanlış. Kolesterol, kan şekeri ve diğer metabolik riskleri göz ardı etmemelisiniz. Aynı şekilde orta yaşları geçtiğinizde testosteron seviyelerinizi, penis damar ve sinirlerini, penis kas yapısını kontrol ettirmek ve gerekirse tedavi olmak iyi bir fikirdir. Bence en doğrusu bir yandan fiziksel kontrollerinizi aksatmayın, bir yandan da hissettiğiniz yaşın getirdiği psikolojik motivasyondan sonuna kadar faydalanın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR