Cinsel güç için çinko ve D vitamini

Sağlıklı ve dengeli beslenmek cinsel hayatın olmazsa olmazı. Vitamin kaynağı olan gıdalar ve egzersizler sayesinde seks isteğiniz ve cinsel performansınız şaşırtıcı derecede artabilir.

Cinsel gücü artıran beslenme önerilerimi merak eden her hastama cinsel fonksiyonla ilgili kısa bir özet veriyorum. Çünkü cinsel gücü artırmak için cinsel istek ve performans için beyinde salgılanan kimyasalları, testosteron hormonunu, penis damarlarını- sinirlerini, cinsel bölge kaslarını tam olarak desteklemek gerekiyor.

Erkek cinsel sorunlarının neredeyse yüzde 80’i işte bu organik sistemdeki eksikliklerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla cinsel isteksizlik, sertleşme sorunu, erken boşalma gibi sorunların öncelikle medikal olarak çözümlenmesi gerekiyor.

Destek anlamında beslenme şeklinin de büyük önemi var. Kilo kontrolü ise olmazsa olmaz!

Kısa kısa öneriler:

- Vücutta testosteron yapımında kullanılan çinko yağsız etler, deniz mahsülleri ile tahıllarda bolca bulunuyor. Dikkat: Yüksek çinko içeren karaciğer gibi sakatatlar ve deniz ürünlerinin kolesterolü yüksek olabilir.

Haberin Devamı

- Brokoli, brüksel lahanası gibi sebzelerde bulunan indol-3 maddesi de hormonları düzenliyor.

- Kızartmalık yağlar ise vücutta östrojen salgısına yol açarak testosteronu düşürüyor. Bunun yerine sağlıklı bitkisel yağlara ve balık gibi daha sağlıklı proteinlere yönelin.

- Haftada 2-3 kez balık veya Omega-3 zengini soğuk su balıklarını tüketin.

- Uykuya destek olan triptofan maddesi mutluluk hormonlarının yapımında kullanılıyor. Bu madde süt, tahıllar, peynir, muz ve hindi etinde bolca bulunuyor. Akşam yemeğinden birkaç saat sonra bu yiyecekleri içeren ufak bir ara öğün atıştırmanız uykunuza fayda sağlayacaktır.

- En az 4-5 ay devam edeceğiniz düzenli bir egzersiz programı da beyin kimyasallarını dengeliyor. Böylece cinsel güç ve libidoda fark edilir bir artış yaşanıyor.

- Daha güçlü cinsel kaslar için Kegel gibi pelvik kas çalışmaları yapın. Daha da iyisi biofeedback sistemleriyle cinsel kaslarınızı eğitin. Kas yorgunluğu yaratacak aşırı kafein-alkolden ve sigaradan kaçının.

Haberin Devamı

- Kas sağlığına iyi gelen magnezyumu yulaf kepeği, badem, keten tohumunda bulabilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, havuç, domates, soğan sağlıklı seçimler.

- Vücutta ödem olması cinsel fonksiyonları ve cinsel kasları olumsuz etkiler. Günde bir tatlı kaşığı tuzu geçmeyin. Ancak bu miktar gizli tuz kaynaklarını da içeriyor.

- Kan şekerini yavaş yükselten tam tahıllı ürünlerden yulafın cinsel gücü arttırdığı biliniyor. Fındık doğal bir L-arginin kaynağı. Meyveleri organik ve mevsiminde seçin.

- Elma armut, nar, böğürtlen, portakal, karpuz sağlıklı seçimler.

- Günde 1-3 fincan yeşil çay tüketin.

DİĞER YENİ YAZILAR