Daha yüksek performans için spora!

Son yıllarda sporun cinsel güç üzerindeki olumlu etkisini gösteren çalışmalar artış gösterdi. Düzenli egzersiz yapan erkekler seks performansında artış yaşıyor.

Haftada 3 saat orta şiddetli aktivite yapın

Sporun cinsel fonksiyonlar üzerinde sayısız faydası var. Öncelikle düzenli egzersiz damar sağlığını destekliyor. Penis damarları erkek vücudundaki en küçük damarlar arasında. Vücutta genel damar sağlığı iyileştiğinde penis damarları da kuvvetleniyor, peniste sertleşmeyi sağlayan dokular iyileşiyor. Sonuç daha uzun, daha kaliteli bir sertleşme! Üstelik spor yapan erkeklerde vücut yağı düştüğünden seks gücünü sağlayan testosteron hormonu da yükseliyor. Kemik-eklem sağlığı, denge, koordinasyon ve kondisyon iyileştiğinden sekse daha yüksek bir performans sergilenebiliyor. Egzersiz sayesinde erkekler vücutlarına daha fazla güveniyor ve bu özgüven cinselliğe de yansıyor. Yaklaşık 300 erkeği inceleyen bir çalışmaya göre haftada iki saat şiddetli veya üç saat orta şiddetli veya altı saat hafif şiddetli aktivite yapan erkeklerin seks gücü yükseliyor. Bu erkeklerde sertleşme sağlama yeteneği, sertleşme sıklığı, orgazm kalitesi artıyor.

Haberin Devamı

Daha yüksek performans için spora

Stresli erkeklerin çaresi spor

Düzenli egzersizin en önemli etkisi stresin olumsuz etkilerini yok etmesi. Spor sayesinde stres hormonları (ister iş, ister ailesel sıkıntılar isterse trafikten olsun) vücudunuzdan atılıyor. Aksi takdirde bu hormonlar vücudunuzda birikip tüm vücut işlevlerini bozmaya başlıyor. Bel-sırt-baş ağrıları, yeme sorunları, uykusuzluk, kabızlık-ishal, sinirlilik gibi etkiler baş gösteriyor. Stres hormonları mutluluk hormonlarını da seks hormonlarını da düşürüyor. Bu nedenle yoğun stres altındaysanız sizin için en doğal ve en etkili çözümlerden biri düzenli egzersiz yapmak.

Size uygun bir egzersiz reçetesi

Hareket seviyesi düştükçe erkeklerin hem testosteronu hem de sertleşme fonksiyonu azalıyor. Daha aktif, fit, dinç, enerjik erkekler tüm vücut fonksiyonlarında olduğu gibi cinsel güçte de artış yaşıyor. Hafif şiddetli bir aktivite yapmanız hiç yapmamanızdan daha iyi. Ancak tempo, süre ve düzenliliği arttıkça egzersizin cinselliğe etkisi de artıyor. Bu nedenle sigara içen, diyabeti, yüksek tansiyonu, aşırı kilosu olan erkeklerin yani cinsel güç açısından risk altında olanların spora daha da önem vermesi gerekiyor. Önceden hiç spor yapmadıysanız başta hekiminizle görüşün. Şiddet ve süre anlamında adım adım artan bir egzersiz reçetesi size daha uygun olabilir. Ancak yüksek bir seks performansı için her ne olursa olsun az veya çok egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR