40’ından sonra sağlıklı cinsel hayat

20’nci yüzyıla “Yaşlanma Devrimi” damga vurdu. Bu nedenle kadın ve erkekler cinsel açıdan daha uzun süre aktif kalıyor. Ancak bunun için yapılması gerekenler var.

Eskiden 40 yaş cinselliğin yavaşladığı bir yaş -bir nevi sonun başlangıcı- gibi algılanırken artık pek çok erkek kırkında, ellisinde, altmışında, hatta yetmiş-sekseninde aktif bir seks hayatına sahip olmak istiyor. Peki kırk yaşından sonra sağlıklı bir seks yaşamına nasıl sahip olabilirsiniz?

40’ından sonra sağlıklı cinsel hayat

Yeni yaşlılar sekste aktifler

Geçtiğimiz sene Manchester Üniversitesi'nde 7 bin kişiyi inceleyen bir çalışmaya göre erkeklerin yarısı ve kadınların üçte biri 70 yaşında hala cinsel yönden aktifler. Chicago Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre 55 yaşın üzerinde erkekler 15 yıl, kadınlar 11 yıl aktif bir cinsellik yaşayabiliyor. Amerika'da son yıllarda yaygınlaşan buluşma sitelerinden biri de yeni bir çalışma yayınladı. Buna göre kırk yaş üzerinde erkeklerin yarısı ve kadınların yaklaşık yüzde 40'ı son bir ay içinde 1-5 kez arası seks yaptığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Andropoz yaşı giderek küçüldü

İnsan vücudu cinsel açıdan otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlamaya başlıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara-yoğun alkol, stres, uyku sorunları gibi faktörlerinin etkisi büyük. Erkeklerde orta yaşlarda meydana gelen andropozun yaşı giderek gençleşti. Modern yaşamın yan etkileri cinsel hayatta yoğun hissediliyor. Bu durum sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik, boşalma süresinde değişimlerle kendini gösteriyor.

Kısa bir yol haritası

Kırk yaşından sonra keyifli bir seks hayatına sahip olmak için yapılması gerekenler neler?

1. Testosteron hormonu seviyeleri, penis damar ve sinirleri, cinsel bölge kasları, prostat fonksiyonunuzu kontrol ettirerek riskleri öğrenmek ve cinsel gücü artırmak için öneriler almak faydalı.

2. Sağlıklı beslenmek önemli. Sağlıklı bir kilo aralığında kalmak, bel çevresini normal tutmak, bol antioksidan içeren dengeli bir beslenme planı takip etmek gerekiyor.

3. Düzenli egzersiz stres hormonlarını vücuttan atarak cinsel bölgeye giden kan akışını artırıyor ve cinsel gücü destekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR