Erkeklerin başına gelen seks kazaları

Keyifli ve mutlu bir cinsel hayat için tüm cinsel fonksiyonların tam güç çalışması gerekiyor. Ancak bazen her şey yolunda gitmiyor. Seks sırasında can sıkıcı, moral bozucu olaylar yaşanabiliyor. İşte erkeklerin en sık karşılaştığı seks kazaları.

1. Sertleşme kaybı: Her erkeğin korkulu rüyası cinsel ilişkide sertleşmeyi elde edememek veya sertliği sürdürememek. Buna sertleşme problemi diyoruz. Birçok kişi psikolojik zannetse de aslında sertleşme probleminin yüzde 70'ten fazlası organik nedenlerle gelişiyor. Testosteron düşüklüğü, penis damar-sinirlerindeki yetmezlikler, altta yatan şeker hastalığı, kalp sorunları, kullanılan ilaçlar sertleşmeyi bozabiliyor. Tek seferlik sertleşme kaybı başarısızlık değil. Her erkek bazen aşırı stres, depresif ruh hali veya genel fiziksel performans düşüklüğü ile sertliği kaybedebilir. Ancak bu sorun 1-2 ayı aşkın devam ediyorsa o zaman incelenmeli.Bu sorunu hormon tedavileri, ilaç seçenekleri, penis ütüsü gibi modern yöntemlerle çözümlemek mümkün.

2. Erken boşalma: Cinsel birleşmede 1 dakikanın altındaki boşalma süresine erken diyoruz. Erken boşalma çoğu zaman cinsel hayatından başından itibaren oluşuyor. Ancak sertleşme sorunu da erken boşalmaya neden olabiliyor. Bazı hormonsal dengesizlikler, sinir ileti sorunlarında yani organik nedenlerle de erken boşalma gelişebiliyor. Erken boşalma sorunu uzun süre devam ettiğinde çift açısından olumsuz bir cinsel yaşama yol açıyor. Bu problemi sistemik-lokal ilaç tedavileri, biofeedback-kas sistemleri ve bazı cinsel terapi ödevleriyle çözümlemek mümkün.

Haberin Devamı

3. Penis kırılması: Seks kazalarından en merak edileni penis kırılmaları. Aslında penis kırılamaz çünkü penisin içinde kemik bulunmuyor. Burada söz konusu olan penisin cinsel ilişki sırasında değişik pozisyonlarda maruz kaldığı travmalar veya aşırı zorlanmalar nedeniyle dokusunda oluşan yırtılmalar. Yapılan çalışmalar penisteki bu travmaların çoğunun mastürbasyon ve cinsel ilişki sırasında olduğunu, bir kısmının uyku sırasında oluştuğunu, bazısının da penise gelen bir darbeden kaynaklandığını gösteriyor. Bu yırtılmalar hemen cerrahi tedavi ile tamir edilmezse kontrolsüz gelişen bağ dokusu nedeniyle peniste eğriliğe neden oluyor. Eğer peniste yırtılmalara bağlı bir eğrilik oluşmuş ise yine bazı özel cerrahi teknikler ile bu eğikliğin düzeltilmesi de mümkün. Dolayısıyla cinsel ilişki sırasında yoğun bir acı, morarma, şişlik gibi sıkıntılar oluşursa vakit kaybetmeden hekime başvurmalısınız.

Haberin Devamı

4. Enfeksiyonlar: Seks kazaları arasında idrar yolu enfeksiyonları da var. İdrar yolu enfeksiyonlarının önemli bir nedeni cinsel yolla bulaşan hastalıklar. Pek çok cinsel yolla bulaşan hastalık hiç bir belirtiye yol açmıyor. Bir kısmı peniste lezyon, siğil, kabarcık yaratıyor. Bu hastalıklar idrar yolu enfeksiyonlarına da sebep oluyor. Bu durumda sık ve az miktarda idrar çıkma, idrar yaparken yanma, kasık ağrısı, kötü kokulu idrar, bulanık veya kanlı idrar, ateş gibi şikayetler görülebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonlarında tanı idrar tetkiki ve kültürü ile kesinleştiriliyor. Antibiyotik ve destek tedavisi düzenleniyor.

Haberin Devamı

5. Kanamalar: Spermle yani meniyle kan gelmesi pek çok erkeği paniğe sürükleyen önemli bir seks kazası. Özellikle yoğun performans ilaçları alan ve bu şekilde uzun ve zorlayıcı bir performans gösteren erkeklerde penis dokusunda hasar oluşabiliyor. Bu durumda boşalmayla birlikte kan görülebiliyor. Meniyle kan gelmesinin başka nedenleri de olabiliyor. Böyle bir sorunda hekime başvurmalısınız.

DİĞER YENİ YAZILAR