Kellik ilaçları cinsel performansa tehdit

Geçtiğimiz günlerde otuzlu yaşların sonunda genç ve başarılı bir işadamı performans sorunuyla kliniğimize başvurdu. Yoğun şekilde sertleşme sorunu yaşıyordu ve bu durumdan dolayı seksten korkar, partnerinden çekinir hale gelmişti. Cinsel tıpta iyi bir sorgulama yapmazsanız sorunun kökenine inemezsiniz. Nitekim genç erkekler sertleşme sorunu yaşadığında problemi hemen iş stresine, yoğun çalışma saatlerine, gerginliğe, vakitsizliğe bağlıyor. Ancak çoğu zaman altta yatan hastalıklar, kullanılan ilaçlar, hormonsal dengesizlik, kan akışındaki sıkıntılar yani özetle organik problemlerden muzdarip oluyorlar. İşte bu hastamda durum böyleydi. Hatta belki şaşıracaksınız ama kullandığı kellik ilaçları performans sorunu yaratmıştı. Siz de estetik görünme kaygısını gidereyim derken seks gücünden olmak istemiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun!

Kellik ilaçları cinsel performansa tehdit

Problemler sıklaştı

Bugünlerde kiminle konuşsam saçlarının seyrekleşmesinden, dökülmesinden, kelleşmesinden dertli. Bu yüzden değişik saç ürünleri, besin takviyeleri, serumlar, spreyler erkek sohbetlerinde ve berberlerde sıkça dile getiriliyor. Saçı güçlendiren öneriler kadar saç ekimi gibi estetik yöntemler de tartışılıyor. Hatta çevremizde sık sık saç ektirmiş erkekleri görüyoruz. Bu yöntemlerin kimisi gerçekten işe yarıyor, kimisi de placebo diyebileceğimiz psikolojik bir rahatlama yaratıyor. Durumun bir uzman tarafından değerlendirilmesi daha doğru. Altta yatan vitamin-mineral kayıpları, hastalıklar, ilaçların yan etkileri, hormon dengesizlikleri gibi nedenler elendiğinde erkek tipi saç dökülmelerinde medikal estetik yöntemleri ve saç ekimi gibi ileri estetik müdahaleler daha net bir çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Saç yerine performans kaybı yaşayabilirsiniz

“Bu durum neden cinsel fonksiyonları ilgilendiriyor?” diye merak edebilirsiniz. Bizi ilgilendiren kısmı saç kaybı için önerilen bazı ilaçlar.

Saç kaybında yıllardır kullanılan belli başlı ağızdan alınan hap seçenekleri var. Bu haplar gerçekten de saçları çıkarıyor! Ancak saçları yerine getirirken performansı da düşürüyor. Bunun nedeni bu tip ilaçların vücuttaki androjen yani erkeklik hormonlarını azaltması. Erkek tipi saç dökülmelerinde testosteronun önemli bir rolü bulunuyor.

Haberin Devamı

Saç follikülleri testosteron seviyelerine hassaslaştığında saçlar dökülüyor. Bunda genetik faktörlerin de etkisi var.

Kellik ilaçları testosteron seviyelerini düşürerek bu hassaslaşmanın önüne geçiyor. Sonuçta ilacı kullandığınız süre boyunca saçların dökülmesi duruyor.

Testosteron düşünce

Sertleşme gücünün tam olması için testosteron seviyelerine bağlı. Testosteron düştüğünde isteksizlik, sertleşmede zorlanma, boşalma süresinde değişimler, sabah sertleşmelerinin azalması gibi belirtiler görülebiliyor.

Saç kaybı için önerilen bu ilaçlar da bu nedenle sertleşme sorunu, cinsel istek kaybı, boşalma problemleri yaratıyor. Saç kaybı sorununuz için seçeceğiniz ilaçları dikkatle inceleyin...

DİĞER YENİ YAZILAR