Cinsel damarları sporla güçlendirin

Penis damarlarınızın nasıl çalıştığı sertleşme işlevinin en önemli belirleyicisi. Penis damarları iyi çalıştığında penise giden kan akışı artıyor, sertleşme sağlama ve sürdürme fonksiyonu iyileşiyor. Kısacası penis damarlarının sağlığını destekleyen, her öneri sertleşmeyi de daha kaliteli, hızlı ve fit kılıyor.

Cinsel damarları sporla güçlendirin

Cinsel damarları güçlendiren öneriler

Düzenli egzersiz: Hareketsiz yaşayan erkeklerde sertleşme sorunu neredeyse 10 kat artıyor. Tam tersine orta-yüksek şiddetli aktiviteler sertleşme sorunu riskinde %80'e varan oranda düşüş yaratıyor. Bu nedenle haftanın 5-6 günü 30-60 dakika arası aerobik aktivite (yürüyüş, yüzme, jogging gibi) yapmak gerekiyor.

Periyodik cinsel ilişki: Periyodik bir cinsel ilişki sıklığı hem testosteronu hem de penise giden kan akışını destekliyor. Hatta haftada 1 seferden az seks yapan erkekler yaşlandıkça 2 kat daha fazla sertleşme sorunu yaşıyor. Yani ne kadar sık sertleşme yaşarsanız ereksiyon fonksiyonunu o kadar iyileşiyor.

Antioksidanlar: Nar, böğürtlen, yeşil çay, kakao, kırmızı üzüm, ginseng, zencefil, C vitamini, L-arginin, L-citrulline gibi destekler penisteki damar sağlığını destekliyor.

Haberin Devamı

Omega-3: Özellikle soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar Omega-3'ten zengin. Günde 500-1000 mg Omega-3 sertleşme kalitesini yükseltiyor.

Folik asit: Yeşil yapraklı bitkiler, avokado ve fındık-badem-cevizde bol bulunan folik asit peniste kan akışını arttıran nitrik oksit adlı maddeyi yükseltiyor.

Testosteron: Sertleşme kalitesini azaltan en önemli faktörlerden biri testosteron düşüklüğü. Testosteron hem cinsel isteği arttırıyor hem de penise giden kan akışını arttırıyor.

Çinko: Çinko testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineral. Çinko seviyelerinizi kandan kontrol ettirebilirsiniz. Eksiklik varsa çinko desteklerinden yararlanabilirsiniz.

Sertleşme ilaçları: Sertleşme ilaçları sadece sertleşme sorununu ortadan kaldırmıyor. Penise giden kan akışını destekledikleri için buradaki damar sağlığını da iyileştiriyor. Bu ilaçlar ilişki öncesi kullanılıyor. Yeni protokollerde de düşük doz ve her gün kullanım şeklinde sertleşme ilaçlarını verebiliyoruz.

Haberin Devamı

Pelvik kasların eğitimi: Peniste iyi bir sertleşme olması için sadece penise giden kan akışının iyi olması yetmiyor. Penis damarlarında bulunan gizli bir klips sistemi var. Bu klipsler penisteki kanın vücuda geri kaçmasını önlüyor. İşte pelvik kasların yani "aşk kaslarının" bazı ev ödevleri ve biofeedback gibi özel tedavilerle geliştirilmesi bu klips sistemini güçlendiriyor. Böylece penis sertleşme halinde daha dik, hacimli ve fit gözüküyor. Sertleşme sorunu riski de yarı yarıya azalıyor.

Penis ütüsü: Penis ütüsü olarak bilinen yeni tedavide penise uygulanan şok dalgalar yeni damar gelişimini teşvik ediyor. Peniste sigara, diyabet, yüksek tansiyon, damar sertliği gibi nedenlerle oluşan damar hasarını azaltıyor. Hem sertleşme sorunu yaşayan hem de henüz sertleşme sorunu yaşamasa da damarsal riskleri olan erkeklere öneriliyor.

Damarların gücünü azaltan risk faktörleri

Fazla kilo: Özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağı hem testosteronu düşürüyor hem de penisteki kan akışını engelliyor. Bunun için vücut kitle endeksi/ vücut yağı/ bel çevresi ölçümlerinizi yaptırın.

Haberin Devamı

Yüksek yağ ve şeker tüketimi: Günümüzde beslenmeyle aşırı yağ ve şeker tüketiyoruz. Fazla yağlı bir diyetin damarları yıprattığı biliniyor. Aşırı şeker de ciddi bir damar düşmanı. Hatta bir kutu şekerli-gazlı içecek peniste kan akışını sağlayan nitrik oksitin yüzde 75'ini engelliyor. Bu nedenle sertleşme işlevi açısından beslenmeye dikkat!

Damar hastalıkları: Damarları yıpratan her sağlık sorunu sertleşmeyi bozuyor. Örneğin diyabet hastaların sertleşme sorununu yüzde 80 arttırıyor. Yüksek tansiyon ve kolesterol de penis damarlarını yıpratıyor. Hatta bu tip sorunlar kalp damarlarından önce penisi etkiliyor. Sertleşme sorunu yaşayan ancak hiç kalp problemi olmayan erkekleri kalp hastası gibi değerlendirmek gerekiyor. Gizli diyabet, diyabet, insülin direnci, hipertansiyon, yüksek kolesterol gibi risklerinizi takip etmeniz şart.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR