Sonbaharda cinsel gücü ateşle

Sonbahar erkek vücudu için önemli bir mevsim geçişi. Yoğun iş yaşamının başlamasıyla bitkinlik, yorgunluk, zihinsel ve fiziksel motivasyon kaybı oluşabiliyor. Bu nedenle bu pazar yazımızı seksüel gücünüzü arttıracak önerilere ayırdık.

Sonbaharda cinsel gücü ateşle

Öneri 1:

Hormonları kontrol ettirin

Sonbaharda cinsel isteğinizde, performansınızda, zevkinizde bir düşüş yaşamamanız için sabah 8-11 arasında vereceğiniz küçük bir kan testiyle erkeklik hormonlarınızı kontrol ettirin. Eğer bir eksiklik varsa günümüzde testosteron depo etkili iğneler, patchler ve haplarla desteklenebiliyor.

Öneri 2:

Cinsel check up için doğru zaman

Sonbaharda bir cinsel check up ile cinsel performansınızı kontrol ettirin. Bu check up'ta hormonlar, penisteki hisler ve penis damarları özel tetkiklerle incelenebilir. Testis fonksiyonları, yerleşimi, varikosel gibi problemler kontrol edilebilir. Penis şekil ve hacim eksiklikleri tespit edilebilir. Prostat büyümesi/kanseri, idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar belirlenebilir.

Haberin Devamı

Öneri 3:

Cinsel fonksiyonları mutlaka yenileyin

Günümüzde penis ütüsü gibi girişimsel olmayan yöntemlerle penis damarlarını ve sinirlerini yenilemek, penis cildini, kollajen ve elastini desteklemek mümkün. Penis kaslarını geliştirerek sertleşmede daha hacimli bir penis sağlayan biofeedback sistemleri, penis bölgesinde ödem ve toksinleri temizleyen yeni metotlar sonbaharda cinsel gücü ateşlemek isteyen erkekler için iyi alternatifler.

Öneri 4:

Haplar için danışın

Bu dönemde sertleşme hapı kullanmayı düşünüyorsanız önce sertleşme sorununuza neden olan ana problemi hekime danışarak bulun sonra bu hapları hekimin önerdiği tip, doz ve sürede kullanın. Sertleşmeyi desteklediğini iddia eden bitkisel ürünlerden, penis boyu uzatan hap veya kremlerden ise doktorunuz önermediği sürece uzak durun.

Öneri 5:

Partnerinizle 3 haftadan az seks yapmayın

Seks sıklığının belli bir düzende devam etmesi önemli. Zira cinsel hormonlarda "kullan veya kaybet" prensibi geçerli. Yani belirli bir aralıkta seks yapıldığında vücut daha fazla seks hormonu üretiyor. Seks sıklığı 3 hafta veya üzerinde olduğunda ise seks hormonları düşüyor.

Haberin Devamı

Öneri 6:

Çinkodan destek alın

Çinko hem bağışıklığı kuvvetlendirmede hem de testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineral. Çinko seviyelerinizi kandan kontrol ettirebilirsiniz. Eksiklik varsa çinko desteklerinden yararlanabilirsiniz.

Öneri 7:

Tedaviyi geciktirmeyin

Yaz aylarında yaşadığınız rahatlama ile cinsel sorunlarınızda hafif bir iyileşme olduysa hemen "iyileştim" sonucuna varmayın. Cinsel sorunların %70'i organiktir ve dönem dönem hafif iyileşmeler olsa da giderek kötüleşebilirler. Bu nedenle cinsel isteksizlik, erken/geç boşalma, sertleşme sorunu gibi problemlerde altta yatan organik nedenlerin araştırılması için bir uzmana başvurun.

Öneri 8:

Kış depresyonuna dikkat!

Sonbahar ve kış aylarında azalan güneş ışığı vücudumuzun iç saatini değiştiriyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu olarak bilinen kış depresyonu oluşabiliyor. Cinsel istekte azalma, sertleşme kalitesinde beklenmeyen bir düşüş, boşalma süresinde ani değişimler yaşanabiliyor. İki haftayı geçen depresif durumlarda vakit kaybetmeden yardım alın.

Haberin Devamı

Öneri 9:

Metabolizma takibi yapın

Günlük adım sayınız, harcadığınız kalori miktarı, kaç dakika hareket ettiğiniz, uyku süreniz cinsel performansı ve testosteron seviyelerini birebir etkiliyor. Günümüzde artık metabolizma dedektifleri ile daha detaylı incelemeler yaptırmak da mümkün. Haftanın 4 günü, orta şiddette 30 dakika yürüyüş yapan erkeklerde cinsel fonksiyon sorunları, daha az egzersiz yapanlara göre yaklaşık yüzde 65 daha az görülüyor.

Öneri 10:

Seksi teşvik edin

Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Çok yorgun olsanız da, kendinizi bakımsız hissetseniz de bazen kendiliğinden gelişen karşılıklı istekler oluştuğunda bunun keyfini çıkarmaya çalışın. Cinsel hisler ve karşılıklı istek olduğunda çeşitli uyarılarla cinsellik teşvik edilebilir.

Öneri 11:

Yatak odasına stresi sokmamaya çalışın

Haberin Devamı

Kış aylarında hayat stresleri nedeniyle cinsellik monotonlaşabilir, cinsel ilişki araları açılabilir. Cinsel ilişkiye başlarken veya devam ettirirken stresliyseniz ereksiyon sağlamada- sürdürmede, sıkıntı yaşayabilirsiniz. Partnerinize ve o ana odaklanıp bu sürenin keyfini çıkarın. Performans endişesinde mutlaka yardım alın.

DİĞER YENİ YAZILAR