Performans ilaçları bağımlılık yapar mı?

Performans ilaçların erkekler arasında giderek yaygınlaştığını gözlemliyorum. Hastalarımdan pek çoğu sertleşme ilaçlarını kendi kendilerine daha önce denemiş oluyor. Hatta uzun yıllardır eşinden-partnerinden gizleyerek sertleşme ilacı kullanan pek çok hastam var.

Psikolojik bağımlılık oluşabilir

Sertleşme ilaçları doğru hastada uygun şekilde kullanıldığında cinsel yaşamda harikalar yaratıyor. Doğru hasta ve uygun kullanım nasıl oluyor? Öncelikle sertleşme sorununun neden kaynaklandığının anlaşılması gerek. Yaygın inanışın aksine performans sıkıntısı çoğu zaman organik sebeplerle gelişiyor. Örneğin penise yeterince kan gitmemesi, testosteron hormonunun düşüklüğü önemli nedenler. Psikolojik yönden ise yoğun stres, cinsellikte başarılı olma baskısı ve performans sağlama endişesi etkili oluyor. Birçok erkekte bir kez başarısızlık olduğunda sertleşmenin bir daha oluşmayacağına dair kuvvetli bir inanç gelişiyor. Bu bile sertleşme fonksiyonunu bozabiliyor. İşte tüm bu nedenler araştırıldıktan sonra sertleşme ilaçlarının size faydalı olup olmayacağını belirliyoruz. Eğer size uygunsa, bu seferde hangi tip ilacın ve kullanım şeklinin (örneğin uzun-kısa etkili ilaç, ilişki öncesi- hergün kullanım gibi) size uygun olduğuna karar veriyoruz. Siz kendi kendinize bu faktörleri bilmeden ilaç kullandığınızda, sıkıntınızla ilgili cinsel bilgi almadığınızda, hormonlarınızı kontrol ettirmediğinizde bu ilaçlar olmadan sertleşme sağlayamayacağınıza inanmış oluyorsunuz. Böylece sertleşme ilaçlarına psikolojik bağımlılık gelişiyor.

Haberin Devamı

Bir süre sonra işe yaramıyor

Bu durumda belki bir süre performans ilaçları işe yarıyor. Ancak cinsel özgüven sarsıldığında, sertleşme sorununa yol açan gerçek nedenler çözümlenmediğinde bu ilaçlar zamanla işe yaramamaya başlıyor. O zaman erkekler ciddi bir depresif ruh haline giriyor, eşlerinden uzaklaşıyor. Tam da bu zamanlarda bize başvuruyor! Sorun başlar başlamaz ilk zamanlarda bize gelindiğinde bu tip sıkıntılar engellenmiş oluyor.

İlaçların faydasını görmek için

Haberin Devamı

Performans ilaçlarının pek çok kullanım yeri var. Biz bu ilaçları cinsel bölgeye giden kan akışını arttırarak bir nevi rehabilitasyon yapmak için de önerebiliyoruz. Ancak bu ilaçların sertleşmeye etki etmesi için hormonların iyi seviyede, cinsel isteğin yüksek ve psikolojinin rahat olması gerek. Bir yandan hormonlarınız düşükse, cinsellikte başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız; bir yandan kendinize aşırı zorlayıcı hedefler koyuyor ya da kendinize zihinsel ve vücutsal bir hazırlık süreci tanımıyorsanız sertleşme ilaçlarının işe yaraması güç. Bu ilaçlara bu kadar yüklenmemek gerek. Faydasını görmek istiyorsanız o zaman cinsel sorunlarınızı çekinmeden bir uzmana danışmanız daha doğru. Günümüzde hormon seviyelerini, penis damar ve sinirlerini iyileştirmek adına yeni tedavi protokolleri uygulanabiliyor. Sağlıklı kilo aralığı, dengeli beslenme, sigaradan uzak durmak gibi faktörleri de gözettiğimizde cinsel sağlığı daha kapsamlı ele almak sizi yüksek bir performansa taşıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR