Önemli olan boyu mu işlevi mi?

Penis boyu erkeklerin en endişe ettikleri konulardan biri. Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak yaptığımız çalışmalarda Türk erkeklerinin yüzde 72’sinin cinsel organları hakkında kaygı duyduğunu bulduk. Bu durum özgüveni zedeliyor, depresif bir ruh hali yaratıyor ve seks performansını düşürüyor. Meşhur soru şu: Gerçekten önemli olan boy mu işlev mi?

Sertleşme boyutu etkiler

Penis büyüklüğü erkekten erkeğe değişiyor. Penis boyunun yetersiz olduğunu düşünen pek çok erkeğin aslında normal bir anatomisi var. Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’dan yaklaşık 15 bin erkeğin verilerini inceleyen yeni bir çalışmaya göre dünyada erkeklerde ortalama penis boyu sertleşme halindeyken 13.12 cm, hacmi ise 11,66 cm. Bu rakamların pek çok erkeğe rahat bir nefes aldıracağını tahmin ediyorum. Yumuşak halde 7 cm ve altındaki penisleri anatomik olarak yetersiz kabul ediyoruz. Tabii sertleşme sorunu varsa peniste tam olarak sertleşme meydana gelmediğinden penis cinsel birliktelikte küçülmüş gibi görünebiliyor. Kilo fazlalığı ve özellikle aşırı göbeklenme şikayeti olan erkeklerde de “gömülü penis” denilen bir durum yaşanabiliyor.

Haberin Devamı

Eğrilik önemli bir sorun

Penis büyüklüğü kadar anatomisi de erkekler için önemli bir kaygı kaynağı. Özellikle 40 yaştan sonra sıklaşan Peyronie hastalığında peniste plaklar oluşuyor ve bu plaklar peniste eğrilik yaratıyor. Sertleşme bozulabiliyor ve cinsellikte ağrı yaşanabiliyor. Bu durumda ilk zamanlarda ilaç veya enjeksiyon tedavilerini, penis ütüsü gibi yeni yöntemleri deniyoruz. Ancak eğrilik ileri boyuttaysa çözüm cerrahi. Bu nedenle penis boyu kadar şeklini de takip etmek gerekiyor.

Bilimsel olmayan tedaviler sonuç vermiyor

Penisi büyüten pek çok tedavi var. Ancak bunların çok azı bilimsel ve faydalı. Örneğin penis büyütücü hapların ve losyonların içinde çoğu zaman hiçbir penis büyütücü etkisi olmayan vitamin, mineral ve bitkisel ürünler var. Penis masajının da bir yararı yok. Vakum pompaları ve esnetme cihazları hekimin önereceği süre ve şekilde kullanılmadığında peniste tahribat meydana yaratabiliyor. Peniste hacimli bir görüntü yaratan dolgu maddelerinin çok dikkatle seçilmesi ve mutlaka bir uzman tarafından yapılması gerekiyor. Sertleşme sorununa bağlı penis küçük gözüküyorsa sertleşmeyi bozan faktörleri bulmak ve tedavi etmek şart. Eğer penis boyunuz cinsel ilişkiye girmenize imkan sağlamıyor veya penisiniz tıbbi açıdan yetersiz boyuta sahipse o zaman penis büyütme ameliyatlarından yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

İyi fonksiyon ne demek?

“Yeterli bir penis” boyu, başarılı şekilde sertleşme sağlama ve sürdürme ile boşalma refleksinin kontrolü hem erkekler hem de partnerleri için cinsel tatmini sağlıyor. Sertleşmenin meydana gelebilmesi ve ilişkiyi devam ettirecek ölçüde sürdürülebilmesi cinsel fonksiyon açısından en önemli faktör. Çift olarak tatmini sağlayacak ölçüde yeterli bir boşalma süresi. Bu açıdan bakıldığında gerçekten de işlev en önemli kriter. Dolayısıyla penis boyunu düşünürken cinsel fonksiyonlarınızda bir sorun olup olmadığını da gözden geçirin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR