Testosteron desteklerini kim kullanmalı?

Testosteron erkek vücudundaki ana seks hormonu. Bu hormon hem üreme sağlığını hem de cinsel sağlığı etkiliyor. Eğer testosteron miktarınız yeterliyse cinsel isteğiniz, sertleşme kaliteniz, boşalma süreniz iyileşiyor. Testosteron kemik kitlenizi-kas miktarınızı artırıyor, vücut yağınızı düşürüyor. Testosteronunuz düşük ise tam tersi cinsel gücünüz azalıyor, performans sorunları başlıyor, vücudunuz yağlanıyor, göbekte bir can simidi oluşuyor, kendinizi moralsiz, sinirli, endişeli hissediyorsunuz. Bu hormon orta yaşlarda klinik şikayete yol açacak kadar azalmış oluyor. Bu nedenle eğer yaşınız kırkı geçtiyse, testosteron seviyelerinizi kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.

Testosteron nasıl ölçülür?

Testosteron vücutta sabah saatlerinde en yüksek seviyeye çıktığından sabah 7-11 arasında bakılacak bir kan testiyle ölçülebiliyor. Şikayetinize göre hekiminizin önereceği (SHBG, prolaktin gibi) başka hormon testleri de olabilir. Bazı değerleri örneğin (bioavailable testosteron gibi) hekiminiz kan testlerini baz alarak hesaplayabilir.

Haberin Devamı

Doping değil, yerine koyma tedavisi

Testosteron öyle kendi kendinize, başı boş kullanılacak bir hormon değil. Testosteron seviyelerinizde eksiklik varsa testosteron yerine koyma tedavisinden faydalanabilirsiniz. Bunlar size uygun doz-kullanım şeklinde hazırlanıyor. Düzenli olarak hormon seviyeleri kontrol ediliyor. Ancak böyle cinsel güç ve anti-aging etki ortaya çıkıyor.

Testosteron takviyesi neler yapar?
- Libido seviyesini yükseltir.
- Sertleşme kalitesini artırır.
- Sabah ereksiyonları, gece sertleşmeleri gibi fizyolojik cinsel tepkileri sıklaştırır.
- Cinsel gücü artırdığı için cinselliği başlatma, eşe yakınlaşma artar, performans endişesi azalır.
Testosteron takviyesi ne yapmaz?
- Eşinizle aranızdaki ilişki sorunlarını çözmez (ki bunu hiç bir ilaç veya hap da yapamaz!).
- Andropoza iyi gelir ama orta yaş krizlerini ortadan kaldırmaz.
- Depresyonu, psikolojik sorunları tedavi etmez.
- Aşırı kalori alımını haklı kılmaz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR